Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Suiker vs. tabak: déze slechte gewoonte heeft de meeste invloed op je huid

is-my-skin-starting-to-breakout.jpg

Een puistje zo nu en dan is niet erg: daar krijgen we allemaal wel eens mee te maken. Maar begint je huid steeds vaker en heftiger te protesteren, of krijg je zelfs last van acne? Dan is het misschien tijd om naar je levensstijl te kijken.

Maar welke slechte gewoonte is nu de grootste boosdoener wanneer het op je huid aankomt?

Dieet en acne

Wetenschappers van the European Academy of Dermatology and Venereology deden een grootschalig onderzoek naar het verband tussen dieet en acne. Ze analyseerden data van 6700 deelnemers om te bepalen welke externe en welke interne factoren de grootste rol spelen bij huidproblemen.

Zuivelproducten

Uit de resultaten bleek dat van alle deelnemers die last hadden van acne, het grootste gedeelte dagelijks zuivelproducten consumeerde (48,2 procent). Gevolgd door frisdrank (35,6 procent), zoetwaren en chocolade (37 procent) en snoep (29,7 procent). Uit een ander onderzoek van de Universiteit van Kopenhagen is inderdaad gebleken dat zuivel voor veel mensen de grootste boosdoener is wanneer het aankomt op huidproblemen.

Tabak

Omdat eerder onderzoek heeft aangetoond dat ook tabak een negatieve invloed heeft op de huid, hebben de wetenschappers dit ook onderzocht in het huidige onderzoek. In de resultaten werd echter geen verband aangetoond tussen roken en acne, wat een verrassend resultaat is. Wat je eet is daarom een stuk belangrijker voor het krijgen van een gezonde huid, luidt de conclusie.

Bron | Mindbodygreen.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant