Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

5x redenen om te stoppen met roken

roken.png

We weten allemaal dat het slecht voor je longen is, maar roken doet meer met je lichaam. Wat dacht je van een onzuivere huid of slechte adem? Lees hier vijf redenen om te stoppen met roken!

Mooi gebit
Roken gaat gepaard met gebitsproblemen; gele tanden, een slechte adem en ontstoken tandvlees zijn resultaten van die hijsjes aan een sigaret. Als je stopt met roken, verminder je de kans op deze vervelende gebitsproblemen. Laat die sigaret links liggen en geniet van je stralende lach.

Zuivere huid
Een vale tint, slappe huid en rimpels rond je mond; nog meer negatieve bijwerkingen van die nicotine-kick. Wil jij weer terug naar een perzikhuidje? Uit onderzoek van de Aestetic Plastic Surgery Society van Amerika blijkt dat je huid na anderhalve maand zonder sigaretten alweer opknapt.

Vollere haarbos
Ook je haren zijn de dupe van jouw rookverslaving. Uit onderzoek blijkt dat roken het risico op haaruitval verhoogt. Dit is vooral het geval bij mensen die meer dan 20 sigaretten op een dag wegpaffen. Stop dus met roken om die weelderige lokken te behouden.

Betere stemming
Misschien wel het grootste voordeel als je stopt met roken; het kan je gelukkiger maken. Onderzoekers van Brown University concludeerden dat voormalige rokers nadat ze gestopt zijn veel beter in hun vel zitten. Vielen ze daarna weer terug in hun oude patroon? Dan werd hun stemming weer minder positief.

Rustiger
Ben jij vaak zenuwachtig of onrustig? De oorzaak kan bij dat pakje sigaretten liggen. Hoewel velen het juist ontspannend vinden om te roken, blijkt stoppen over een langere termijn een positiever effect te hebben.

Ben je nóg niet genoeg gemotiveerd? Bekijk dan Margriet’s tips om voornemens vol te houden.

Ook interessant