Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Spieren en botten houden van gezonde voeding

campina2.png

 

– in samenwerking met Campina – 

Als je fit en sterk wilt blijven, is het belangrijk om voldoende te bewegen. Maar vergeet niet dat het daarbij ook belangrijk is dat je gezond en gevarieerd eet. Basisvoedingsmiddelen zoals groente, fruit en zuivel zijn hierbij belangrijk. Voor jou, maar ook voor je gezin. 

Belangrijke voedingsstoffen

Deze producten leveren namelijk allemaal voedingstoffen die je lichaam dagelijks nodig heeft. Zuivel levert een grote bijdrage aan de inname van voedingsstoffen als proteïne, calcium, vitamine B2 en vitamine B12. Calcium is nodig voor het onderhoud van je botten, vitamine B2 en B12 dragen bij aan een goede werking van je zenuwstelsel en vermindering van vermoeidheid. Proteïne helpt bij de groei en het onderhoud van de spieren. En laten we als Nederlanders die spieren nou net goed kunnen gebruiken doordat we door weer en wind fietsen.

Wist je dat zuivel onderdeel is van de schijf van Vijf van het Voedingscentrum? Aanbevolen wordt om dagelijks twee tot drie porties melk, melkproducten of kaas te nemen.

Wist je dat zuivel onderdeel is van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum? Aanbevolen wordt om dagelijks twee tot drie porties melk, melkproducten of kaas te nemen.

Nederland houdt van sporten

Maar liefst 9 miljoen mensen in Nederland (5-80 jaar) sporten een keer per week. Daarnaast geeft 90 procent aan sporten belangrijk te vinden voor de gezondheid en heeft 80 procent plezier in sport. En bijna iedereen (81 procent) sport voor het ‘goede gevoel’ na afloop.

Groei en herstel van de spieren

Ook voor topsporter Epke Zonderland is zuivel onmisbaar. “Voor mij als topsporter is gewone basisvoeding zoals groente, fruit en zuivel essentieel. Zuivel bevat bijvoorbeeld proteïne; dit draagt bij aan de groei en het herstel van mijn spieren. Daarom drink ik Campina melk.” En daarom is Campina official supplier van NOC*NSF.

epke-zonderland

campina

Ook interessant