Gezondheid

Start je dag met havermout!

start-je-dag-met-havermoutpap.png

Een goede start is het halve werk. En daarmee doelen we natuurlijk op een heerlijk ontbijt. Na een nacht slapen en rust is het belangrijk om ’s morgens je lichaam weer te activeren. En wat helpt daar beter bij dan havermout! 

Havermoutpap heeft nogal wat voordelen boven de boterham met hagelslag of kaas. Zo is havermout een echte boost voor je metabolisme, waardoor je sneller calorieën gaat verbranden. Daarnaast helpt haver het cholesterol te verlagen en bevat het veel antioxidanten.  Nog een groot voordeel is dat haver van nature glutenvrij is waardoor het een goede keuze is voor mensen die gevoelig zijn voor gluten.

Als je een bord havermoutpap saai vindt, kun je natuurlijk smaakmakers toevoegen. Lekker zijn bijvoorbeeld blauwe bessen, gehakte noten of wat pure chocolade met honing. Helemaal genieten is havermout met warme bosvruchten. Hieronder het recept.

Wat heb je nodig?

2 personen | 15 minuten

– 400 ml ongezoete rijst- of amandelmelk
– 60 g (glutenvrije) havermout
– snufje zeezout
– 100 g (diepvries) bosvruchten
– flinke snuf gemalen kaneel
– 1 el gebroken lijnzaad
– scheutje kokosroom
– steviadruppels
– 1 el walnoten, grofgehakt

Zo maak je het!

Breng de plantaardige melk in een pan aan de kook. Strooi er al roerend de havermout en een snufje zeezout in. Laat de havermout op laag vuur ongeveer 10 minuten koken tot er een dikke pap ontstaat. Roer regelmatig. Verwarm intussen in een steelpan de bosvruchten. Haal de pap van het vuur en roer de gemalen kaneel, het lijnzaad, een scheutje kokosroom en, naar smaak, steviadruppels erdoor. Verdeel de pap over twee borden of kommen. Schep de warme bosvruchten erop en strooi de walnoten erover.

 

boek-natuurlijk-elke-dag-echt-eten

Natuurlijk! Elke dag écht eten
Dit recept is afkomstig uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van Anne Marie Reuzenaar. In dit informatieve kookboek met meer dan 120 recepten wordt de zin en onzin van voedselhypes besproken en word je mee teruggenomen naar de basis. Geen eten dat in de fabriek in elkaar is geknutseld, maar écht eten, zonder geraffineerde suikers, kunstmatige E-nummers en vrijwel zonder tarwe en koemelk.

Bestellen? Het boek is onder andere verkrijgbaar via Bol.com voor € 19,99. 

 

 

 

>> P.S. Tijdens De Floraliën op zaterdagmiddag 10 mei geeft schrijfster Anne Marie Reuzenaar in de Margriet-tuin (De Tuinhal) een lezing. Wil je hierbij zijn? Kijk hier voor meer informatie.

Ook interessant