Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Sta jij wel eens stil bij de vraag: “voor wie doe jij het eigenlijk?”

zo-ga-je-je-angst-te-lijf.png

– In samenwerking met SIRE –

We leven in een tijd dat iedereen perfect wil zijn. Op social media, tegenover vrienden, familie of de buren; overal willen we de beste versie van onszelf laten zien. Perfectie lijkt tegenwoordig zelfs de norm. Van onze perfecte relaties tot kinderen, van onze succesvolle carrières tot vakanties. Terwijl natuurlijk niet alles altijd perfect kan zijn. We doen ons dus vaker beter voor dan we zijn. En dat begint voor steeds meer mensen een probleem te worden.

Mooier dan het is

We worden namelijk ongelukkiger van ons leven mooier voor doen dan het is. Niet gek dat daarom veel jongeren en volwassenen zich doodongelukkig voelen, door de ratrace naar de perfecte baan, perfecte partner en perfecte kind. Het streven naar perfectie op alle fronten is inmiddels een serieus maatschappelijk probleem aan het worden.

Wat kunnen we hieraan doen?

De oplossing is niet eens zo ingewikkeld. We worden namelijk het gelukkigst als we dingen doen die we echt zelf willen. Als we handelen vanuit onze eigen verlangens, drijfveren of gevoel. En dus niet omdat we succesvol willen overkomen voor anderen. Het helpt als we wat vaker stil zouden staan bij de vraag voor wie we de dingen doen, die we doen. Werk je zo hard omdat je baan zo leuk is? Of omdat de functie je status geeft? Zitten je kinderen op pianoles omdat ze daar zoveel plezier aan beleven? Of omdat daarmee een goede sier gemaakt wordt in je omgeving?

Doe wat bij jou past

Word je nou gelukkig van hard werken? Blijf dat dan vooral doen. Met ambitie of het beste uit jezelf willen halen, is niets mis. Maar doe iets vooral omdat je er zelf gelukkig van wordt, omdat je het zelf echt wilt, in jouw leven. Want succesvol willen zijn voor anderen, daar is nog nooit iemand gelukkig van geworden, zo blijkt dus uit onderzoek.

logo-sire-groot-png“Voor wie doe jij het eigenlijk?” Een vraag waar veel mensen wat vaker stil bij zouden kunnen staan. Want soms zijn we zo druk bezig met gelukkig te worden, en over te komen, dat we het soms vergeten simpelweg te zijn.

Meer inspiratie en prachtige verhalen vind je op voorwie.nl of praat mee via #voorwie. Op deze website staan verhalen van mensen die zich de vraag “Voor wie doe ik het eigenlijk” al eerder hebben gesteld. 

Bekijk de video:

Ook interessant