Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Sporten op vakantie? Hoe dan?

sporten-en-afvallen.png

Juist in de vakantie heb je tijd om te sporten! Maar je ertoe zetten is vaak hartstikke lastig. Angélique Heijligers is personal trainer en richtte Stadswild op, een lifestyleconcept waarbij de leefomgeving (klimrekken, trappen en de hele stad) als sportattribuut wordt gebruikt. Zij geeft ons vijf slimme tips om sporten op vakantie vol te houden.

1. Jullie concept kan natuurlijk ook perfect op vakantie worden ingezet…

“Absoluut. Op het strand kun je bijvoorbeeld tegen de duinen op sprinten, wat erg intensief is. Je kunt ook een rugzakje vullen met zand en dat als extra gewicht gebruiken als je squats doet. Of een combinatie: trek wat sprintjes, duik dan de zee in en zwem zo snel mogelijk langs de vloedlijn.”

2. En wat zou je buiten het strand kunnen doen?

“Zoek trappen op, want van traplopen word je superfit én je krijgt er mooie billen van! Er zijn vast genoeg trappen te vinden, beklim desnoods een kerktoren in een pittoresk dorp. Tijdens het traplopen neem je het continu op tegen de zwaartekracht, je hartslag gaat omhoog en omdat het low impact is, is het niet belastend voor je knieën.”

3. Heb je ook een oefening die je al liggend op je strandbedje kunt uitvoeren, voor de wat minder fanatieke vakantiesporters?

“Haha, dat willen we allemaal graag: even billen aanspannen en weer ontspannen en ondertussen een boek lezen. Maar je hebt écht meer impact nodig wil je vooruitgang zien. Op de sportschool is iedereen tegenwoordig druk bezig met hip thrusts voor mooie billen. Die oefening gaat als volgt: je gaat liggen op je rug, benen in een driehoek, zodat je enkels ongeveer onder je knieën zitten. Vervolgens leg je iets met wat gewicht– dumbells of een zware bal – op je onderbuik en kom je omhoog met je billen. Je gaat weer omlaag, maar raakt net niet de ondergrond, voordat je weer omhoog komt. Als je drie sessies van twintig thrusts doet, is dat een efficiënte oefening.”

4. Op vakantie is het verleidelijk juist even niet te sporten…

“Jezelf verwennen hoeft niet met een ijsje, het kan ook een fijne yogales zijn. In de vakantie gaat het excuus ‘ik heb geen tijd om te sporten’ niet op, want je hebt júíst tijd. Mijn tip: focus je op het goede gevoel dat je ná het sporten hebt, dat is heerlijk.”

5. Wat zou je iemand adviseren die sporten echt haat, maar toch iets wil doen op vakantie?

“Doe mee aan een yogalesje, die worden steeds vaker gegeven in resorts of op campings. Van yoga word je soepel, je komt in contact met je lichaam en word je bewust van je spieren, je ademhaling en je houding. Voor veel mensen is het een moment voor zichzelf. Op vakantie ben je vaak in een mooie omgeving, nou, yoga op het strand is echt geen straf. Grote kans dat je door het contact dat je met je lichaam hebt ineens ook zin krijgt in een stevige bergwandeling, of iets anders buiten je comfort zone.”

Wil jij sporten op vakantie?

Fijne vakantie!

 

Ook interessant