Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Dit zijn de verrassende gezondheidsvoordelen van spirulina

dit-zijn-de-verrassende-gezondheidsvoordelen-van-spirulina.jpg

Misschien heb je al eens gehoord van spirulina. Er wordt namelijk steeds meer gesproken over de mogelijke gezondheidsvoordelen ervan. Vooral onder vegetariërs en veganisten is het supplement erg geliefd. Wat maakt dat het zo goed voor je is?

We zetten de gezondheidsvoordelen van spirulina voor je op een rij.

Wat is spirulina?

Het is een voedingssupplement dat uit de blauwgroene spiraalvormige cyanobacteriën Arthrospira platensis vervaardigd wordt. Van nature groeien deze bacteriën in mineraalrijke zoutwatermeren en ze komen voornamelijk voor in Mexico, in Centraal-Afrika en in Oost-Afrika. Inmiddels is het ook in Nederland te koop, maar dan in de vorm van supplementen en poeders.

Vitaminen en mineralen

Sinds enkele maanden heeft het haar opmars gemaakt in Europa, en is dit superfood ook naar Nederland overgewaaid. En dat is niet zomaar, wat het innemen ervan brengt namelijk tal van gezondheidsvoordelen met zich mee. Spirulina is van nature een grote bron van vitaminen, essentiële aminozuren, omega 3-vetzuren, essentiële vetzuren, allerlei mineralen en eiwitten.

Eiwitten

En voornamelijk dat laatste maakt dat het erg geliefd is onder vegetariërs en veganisten. Want het eiwitgehalte in spirulina is ongeveer 60 tot 70 procent, wat het een ideaal supplement maakt voor mensen die weinig eiwitten binnenkrijgen wegens het niet eten van vlees of andere dierlijke producten.

Gezondheidsvoordelen

En wat de gezondheidsvoordelen van deze uit blauwalg vervaardigde supplementen dan zijn? Door het hoge gehalte antioxidanten werkt het onder andere ontstekingsremmend. Daarnaast zou het een bloeddrukverlagende werking hebben en het cholesterol kunnen verlagen. Maar dat is nog niet alles, want het zou je spierkracht ten goede kunnen komen, je uithoudingsvermogen bevorderen én het immuunsysteem versterken. Mocht je het nog niet geprobeerd hebben, dan is het zeker de moeite waard. Baat het niet, dan schaadt het niet, toch?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Happyhealthy
Beeld | iStock

Ook interessant