Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Smaakt jouw thee ook lekkerder uit een kop? Dít is waarom!

thee-drinken-uit-een-mok.jpg

Beter kun je je avond niet beginnen: voor je neerploft op de bank, lekker een grote kop thee zetten.

Hoe kan het toch dat we liever thee drinken uit een kop dan uit een plastic beker?

Kop op

Het is bewezen dat we thee lekkerder vinden als we het uit een kop drinken, dan wanneer het uit een plastic bekertje komt. Best wel vreemd, want het is precies dezelfde thee. Eigenlijk zit het gewoon tussen onze oren: hoe zwaarder de bron is waar we uit drinken, hoe beter we denken dat de kwaliteit is.

Zwaar is goed

Thee uit een plastic bekertje voelt voor ons dus heel goedkoop aan, terwijl dit misschien helemaal niet het geval is. Hoe zwaarder de kop, hoe lekkerder de thee. We houden onszelf dus stiekem een beetje voor de gek. Krijg je visite over de vloer? Pak dan toch maar de grote koppen uit de kast!

Werking van thee

Waarschijnlijk hebben we allemaal wel een favoriete thee, die we het liefste elke dag drinken. Toch is het misschien een goed idee om af een toe één van deze theesoorten te proberen want ze hebben een hele goede invloed op je gezondheid

Groene thee

Groene thee bevat krachtige antioxidanten, vitaminen en mineralen die helpen om ziektes te bestrijden. Al met drie kopjes per dag, kun je jouw immuunsysteem versterken. Word je toch ziek? Dan helpt groene thee ook om de tijd te verminderen dat je ziek bent.

Kamillethee

Kamillethee is een aanrader wanneer je last hebt van stress, angst of slapeloosheid. Het heeft namelijk een kalmerende werking. Ook helpt kamillethee tegen spijsverteringsproblemen zoals gas, brandend maagzuur, constipatie of diarree. Best wel handig dus!

Gemberthee

Gemberthee (gemaakt van de gemberwortel), zit vol met antioxidanten, vitamines en mineralen. Het helpt om de maag te kalmeren, het versterkt het immuunsysteem en het verbetert de doorbloeding. Ook schijnt de thee heel goed te zijn voor zwangere vrouwen die last hebben van ochtendmisselijkheid, omdat het helpt om dit tegen te gaan.

Zoethoutthee

Heb je last van een zere keel of je luchtwegen? Dan is zoethoutthee ideaal. Het bevat glycosiden, genezende stoffen die het dikke slijm in de luchtwegen afbreken. Het vermindert hoesten en verlicht de pijn in je keel.

Muntthee

Muntthee verbetert de alertheid van mensen. Daarnaast is het goed voor de spijsvertering, omdat het helpt om verstoppingen tegen te gaan in de darmen. Ook is het net als zoethoutthee goed voor de luchtwegen.

Bron | Nieuwsblad  en Froot
Beeld | iStock

Ook interessant