Gezondheid

Dít zijn de 5 slechtste schoenen voor je voeten (naast hakken)

dit-zijn-de-5-slechtste-schoenen-voor-je-voeten-naast-hakken.jpg

Wij hoeven je vast niet te vertellen dat hakken slecht voor je voeten zijn. Dat doen je voeten zelf wel, na een lange dag op die mooie maar oh zo oncomfortabele pumps. Maar nu blijkt dat er een hele lijst met schoenen is, die óók niet het beste met je voeten voor hebben.

De volgende modellen kun je dus beter bewaren voor speciale gelegenheden.

Slippers en sandalen

Het is belangrijk om schoenen te vermijden die helemaal plat zijn. Deze geven je voeten geen support én de natuurlijke boog van je voet wordt er door platgedrukt. Ook is er een risico op pronatie: een beweging waarbij je enkelgewricht te ver naar binnen of buiten draait, als gevolg van te weinig support. En dit alles kan weer leiden tot klachten als irritatie in het scheenbeen, kniepijn, en rugpijn. Wil je toch graag slippers of sandalen dragen? Draag dan een voorgevormd model die de hiel support geeft.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Cowboylaarzen

Het was je misschien al opgevallen, maar cowboylaarzen zijn de komende winter overal te zien. En eerlijk is eerlijk; ze zien er stoer uit. Helaas gaan je voeten er iets minder blij mee zijn, want de puntige vorm van cowboylaarzen zijn compleet anders dan de natuurlijke vorm van je voet. Je grote en kleine teen kunnen dan platgedrukt worden, wat leidt tot irritatie of ingegroeide teennagels. Kortom een mooi model, maar een slecht paar schoenen voor je voeten.

Ballerina’s

Net als bij slippers en sandalen, is de platheid van ballerina’s slecht voor de natuurlijke vorm van je voeten. Hoewel de ballerina net iets meer support biedt dan een slipper, ga je uiteindelijk toch last van je voeten krijgen, omdat ze plat geduwd worden.

Sok sneakers

Grote kans dat je nu denkt: ‘wat is dit in godsnaam?’. De sok sneaker was een ware trend het afgelopen jaar, nadat modemerk Balenciaga dit bijzondere model op de markt bracht. Het is, zoals de naam doet vermoeden, een sok met een normale sneakerzool. Net als bij slippers, zijn deze schoenen slecht voor je voeten, omdat ze weinig support bieden.

Enkellaarsjes met stilettohakken

Nog een favoriet de aankomende winter, maar ook deze schoenen trend kun je beter aan je voorbij laten gaan. Hoe hoger de hak, hoe meer druk er op de bal van je voet komt te liggen. En dit is uiteraard slecht voor je voeten. Bovendien is het met een stilettohak moeilijker om je balans te houden, waardoor er onnodig veel druk op je knieën en rug komt te liggen. Enkellaarsjes met een grove blokhak zijn een stuk comfortabeler voor je voet.

Bron | Wellandgood.com
Beeld | iStock

Ook interessant