Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Huh? Slechts 3% wast handen op de juiste manier

handen-wassen.jpg

We weten allemaal hoe belangrijk het is om je handen te wassen na een toiletbezoek. Maar was jij ze wel op de juiste manier? Waarschijnlijk niet.

In de Verenigde Staten is onderzoek gedaan naar de persoonlijke hygiëne door het Amerikaanse Department of Agriculture. Hieruit bleek dat slechts 3% (!) van de Amerikanen zijn handen op de juiste wijze wast. De overige 97% doet het op een manier die veel bacteriën verspreidt.

Hoe moet het dan wel?

Het Amerikaanse ministerie van landbouw heeft gelukkig ook vermeld wat dan wel de goede manier is om je handen te wassen. Waarschijnlijk doe je eerst zeep op je handen voordat je ze nat maakt, maar dit moet andersom. Begin dus met het natmaken van je handen en doe er dan pas zeep op. Schrob de zeep vervolgens twintig seconden lang in. Het is belangrijk om daarbij extra aandacht te besteden aan de rug van je handen, de ruimte tussen je vingers en je vingernagels. Let er verder op dat je je handen afdroogt met een droge handdoek, anders zit je alsnog met al die bacteriën die je juist probeerde te vermijden.

Bron | hln.be
Beeld | iStock

Ook leuk en interessant om te lezen

Twee keer per week de leukste nieuwtjes, mooiste verhalen en handigste tips & tricks in je mailbox – geselecteerd door de redactie van Margriet. Wil je dat ook? Schrijf je hier gratis in voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant