Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Last van slaaptekort? Probeer híer dan iets aan te doen

last-van-slaaptekort-probeer-hier-dan-iets-aan-te-doen.jpg

Slechte slapers opgelet: heb jij vaak last van slaaptekort? Een aanpassing in je houding kan het verschil maken. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Illinois.

Optimistische mensen zouden namelijk beter slapen dan negatievelingen.

Slaaptekort

Meer dan 3500 mensen van 32 tot 51 jaar deden mee aan het onderzoek en lieten hun nachtelijke gewoontes onder de loep leggen. Regelmatig werd ze gevraagd een enquête in te vullen over de kwaliteit van hun slaap én het aantal uren slaap. Ook symptomen van slaaptekort werden genoteerd. Tevens werd, tijdens het experiment, gemeten hoe positief de deelnemers waren. Dit werd gedaan aan de hand van reacties op uitspraken als; ‘Ik verwacht nauwelijks dat dingen op mijn manier gaan’ of ‘Ik ben altijd positief over mijn toekomst’ te meten.

Optimistisch

Bij een deel van de groep werd onder meer de lengte van de slaap en het percentage rusteloosheid gemeten. Wat opviel is dat mensen die optimistischer in het leven stonden vaker zeiden dat ze genoeg geslapen hadden (zes tot negen uur per nacht). Zij voelden zich minder slaperig overdag en hadden 74 procent meer kans om geen symptomen van slapeloosheid te ervaren. Waar een beetje positiviteit allemaal wel niet goed voor is.

Lees ook: Zo weet je of je een slaapstoornis hebt of alleen slechte (slaap)gewoonten

Bron | Women’s Health
Beeld | iStock

Ook interessant