Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Slaaptekort door de hitte? Met deze tips slaap je weer lekker

header-auping.jpg

Heerlijk, die lange warme zomeravonden. Vooral met een koud drankje op het terras of in de tuin is het ultiem genieten. Helaas is het minder prettig wanneer je tijdens een zwoele zomeravond wilt gaan slapen. Heb je moeite om in die klamme nachten in slaap te vallen? Probeer deze tips maar eens uit. 

Margriet samen met Auping

Koel je lichaam af

Je kent vast de tip om vlak voor het slapengaan een koude douche te nemen. Het koelt je lichaam inderdaad lekker af, maar het trucje werkt maar voor even. Zodra je de douche verlaat, krijg je het vaak juist weer heel warm. Hoe dat komt? Je lichaam probeert uit alle macht je zojuist afgekoelde lijf weer op te warmen. Met als resultaat dat je alsnóg zwetend in je bed ligt. Het is beter om koud water over je polsen en voeten te laten stromen om je lichaamstemperatuur omlaag te krijgen. Je zult daarna ook eerder slaperig worden, omdat een dalende lichaamstemperatuur ervoor zorgt dat je lichaam het slaaphormoon melatonine afgeeft. Ook met nat haar gaan slapen is een goed idee. Het houdt je hoofd lekker koel, terwijl je je naar dromenland begeeft.

Houd de slaapkamer koel

Het is bewezen dat je beter in slaap valt in een koele kamer. Maar hoe doe je dat in de zomer? Houd de slaapkamer overdag koel door de gordijnen dicht te houden of hang witte lakens voor de ramen. Zodra het ’s avonds afkoelt, kun je ramen en deuren tegen elkaar openzetten zodat het lekker door kan tochten. Ook een ventilator kan helpen om ‘afgekoeld’ naar bed te gaan.

Maak je bed summerproof 

Ook je bed kan wel wat hulp gebruiken om fris te blijven. Behalve zomerse temperaturen kunnen ook een oud matras en hoofdkussen ervoor kunnen zorgen dat je ’s nachts zwetend wakker ligt. De aanschaf van een ventilerend matras  en ventilerend kussen is daarom een goed idee. Auping heeft een aantal goede matrassen en ventilerende kussens op de markt gebracht die in de zomer verkoeling brengen. En ben je dan toch bezig om je slaapkamer summerproof te maken; kies er dan ook meteen een lekker fris ventilerend dekbed bij uit. Auping heeft een leuke summersale waarbij je vijftien procent korting krijgt op het gehele Auping-assortiment. De actie loopt t/m 2 september. Dat wordt lekker fris wakker worden!

 

Ook interessant