null Beeld

SimpelSlank met Hélène: “Ik pak zo mijn momentjes”

Margriet-redacteuren Colette, Hélène, Inge en Annemarie doen mee aan de SimpelSlank-Challenge. Hoe het adjunct-hoofdredacteur Hélène Delhaas vergaat, vertelt ze hier.

Hélène: "Het is alweer week vier van de SimpelSlank-Challenge en het gaat me steeds makkelijker af. Ik heb nog steeds geen hongergevoel, voel me goed maar vind het alleen soms wat saai (alweer zilvervliesrijst! Alweer volkorenbrood met één plakje kaas!). Belangrijk is dat ik mijn momentjes pak. Dus: juist extra genieten van die lekkere salade bij de lunch. Van mijn groene pepertjes en handje amandelen als ik thuiskom. En als de tafels hier op de redactie weer eens bijna bezwijken onder het gewicht van de schalen donuts, tompoezen en cake extra genieten van mijn mandarijntje om half elf of zoete appeltje om vier uur. En lief dat sommige collega’s daar ook rekening mee houden!

null Beeld

Ik pak ook mijn momentjes tijdens de verjaardag bij vrienden of die borrel van de buren, waar ik ook gewoon lekker dat wijntje neem (of twee) maar dan wel in combinatie met rauwkost. En oké, een paar stukjes fuetworst en stukjes kaas.

Ik pak ook mijn momentje op de hometrainer als mijn dochter bezig is met haar schaatsles. Ze staan er eigenlijk voor de schaatsers, zodat zij er hun warming-up op kunnen doen, maar ik doe er een complete work-out op. Kan mij niets schelen dat anderen in hun strakke schaatspak me wat meewarend aankijken. En ik hoor ze gewoon denken: moet je haar nou zien zitten in die dikke winterjas.

null Beeld

En ik pak mijn momentje als er weer een kilo af is. Dan bekijk ik mezelf uitgebreid in de spiegel en zie dat er inderdaad wat minder vet zit hier en daar. En ik geniet van de complimentjes van collega's en vriendinnen die zeggen 'dat je het toch echt al kunt zien'. Of ze het menen is een tweede, maar fijn is het!"

Lees meer over SimpelSlank!

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden