null Beeld

SimpelSlank met Hélène: “Bewegen blijft een dingetje”

Hélène: "Oké, behalve heksenkaas (zie mijn verslag van vorige week) heb ik nog twee grote valkuilen op mijn weg naar een slanker leven."

Valkuil 1

De restjes opeten van mijn dochter. Laat ze een halve kaasstengel liggen? Voordat iemand 'm weg kan gooien heb ik 'm al volkomen gedachtenloos in mijn mond gestopt. Spaghetti over? Mama eet het wel op. Nog maar één plakje truffelsalami? Zonde!

Valkuil 2

Iets eten omdat het er nou eenmaal staat. Ligt in het verlengde van valkuil 1 maar is toch anders. Hoe vaak ik wel niet op de redactie langs de ‘snaaitafel/kast’ loop en gewoon iets pak omdat het er gewoon staat, is niet bij te houden. Plakken cake, stukken chocola, koekjes, drop, chips. Er wordt dagelijkse verse lading aangevoerd en geloof het of niet, maar na een uur is het al weg. En ik doe daar vrolijk aan mee. Nu. Dus. Niet. #wilskracht.

null Beeld

Maar goed. Week 2 van de SimpelSlank-Challenge, drie kilo eraf en ik merk dat ik meer ruik en beter slaap. Maar ik merk ook dat ik meer hoofdpijn heb, dat een spijkerbroek net even beter staat zónder vetkwabje erbovenuit, dat zilvervliesrijst eigenlijk best lekker is en dat ik nóg meer dan anders over eten praat, wat dan weer fijntjes wordt opgemerkt door mijn collega’s.

null Beeld

Bewegen blijft een dingetje. Ik zit nou eenmaal bijna vijf dagen per week op mijn werk en dan vooral achter de computer of in vergadering. Maar goed, ik neem zo vaak mogelijk de trap en ik fiets, en in het weekend en op woensdag probeer ik te wandelen. Dit weekend heb ik ook weer een flink stuk gewandeld en genoten van al die mooie winterse beelden. Nederland ligt onder een witte deken. Meteen achter mijn huis was het een winters sprookje.

null Beeld

Zondag heb ik de havermoutpannenkoekjes (uit de SimpelSlank-special) gebakken, maar dat was geen succes. Man en kind namen met lange tanden een paar happen en ik moet zeggen ik vond ze zelf ook niet echt lekker. Lag vast aan mijn kookkunst of aan het feit dat we zijn verwend omdat mijn man (half-Amerikaans) elke zondag echte American pancakes maakt, compleet met maple syrup, banaan en blauwe bessen. Het zal het laatste wel zijn, want collega Maaike (die niet meedoet aan de challenge) vond de havermoutpannekoekjes wél lekker.

null Beeld

Ik merk trouwens dat je de ene dag lichter kunt zijn en de volgende dag weer wat zwaarder. Dus heb ik besloten niet meer elke dag op de weegschaal te staan. Anders denk ik meteen: zie je wel, ik val niet meer af. En dat is dan meteen mijn derde valkuil!"

Lees meer over SimpelSlank!

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden