null Beeld

SimpelSlank met Annemarie: ‘De weegschaal en ik zijn gezworen vijanden’

Annemarie: "Hoeveel ik kwijt ben? Geen idee.

Anderhalve kilo! Drie kilo! Vier kilo! De andere SimpelSlank-deelnemers op de redactie van Margriet juichen elke week harder. Het gaat goed, zo te horen. Eentje kijkt er zelfs naar uit om op de weegschaal te staan (kun je je dat voorstellen?) En ik? Ik heb geen flauw idee hoe de teller erbij staat. En dat heeft een reden.

De weegschaal en ik zijn gezworen vijanden. Ik denk dat de batterijen al twaalf jaar op zijn. Maar ik vervang ze niet. Ik weeg me al jaren niet meer. Zelfs nu ik deelneem aan deze Afval-Challenge kan ik me er niet toe zetten om op dat ding te gaan staan. Heus, ik heb het geprobeerd. Maar ik had geen batterijen in huis. Lucky me.

Ik heb die cijfertjes ook helemaal niet nodig. Ik merk dat het SimpelSlank-plan werkt. Ik voel het. Ik zie het. Er zijn weer streepjes zichtbaar op mijn lichaam. En nee… ik heb het niet over striae. Maar strepen in mijn halslijn, bij mijn bovenarmen, op mijn bovenbenen en kuiten en – huh wat? – zelfs op mijn buik zie ik weer iets van een middenlijn. Hoera ik ben weer bijna symmetrisch!

null Beeld

Ik heb ook een meetbroek in de kast. Een wat? Een meetbroek. Die kon tot twee weken geleden niet dicht. Of nou ja, hij kon wel dicht, maar dan hield ik het niet langer dan een half uur vol en stonden de striemen in m'n huid. Die broek heb ik er gisteren even bij gepakt. Het was één uur in de middag, ik had net m'n lunch achter de kiezen. Hij zat heerlijk, geen centje pijn. Na de meetbroek is nu het meetjurkje aan de beurt. Dat ene jurkje waarin ik zes jaar en min tien kilo geleden vrolijk ronddartelde. Gelukkig is het een zomers exemplaar, want ik merk dat er nog flink wat meer ‘getoned’ moet worden voordat ik me daar in durf te hijsen. Maar de toon is in elk geval gezet!

null Beeld

PS Deze zelfverklaarde keukenkluns (zelfs pannenkoeken mislukken geregeld) heeft dankzij het SimpelSlank-plan de meest geweldige en vooral gezonde(!) recepten ontdekt. Ik blijf mezelf verbazen. Dat ik een heerlijke linzen-, pompoensoep of lekker pikante Mexicaanse quinoa-salade kan maken zonder ook maar één aangebrand, doorgekookt of vergeten ingrediënt is een wonder."

null Beeld

Wil je op een verantwoorde manier afvallen? Doe ook mee met de SimpelSlank-Challenge van Margriet!

Lees ook

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden