Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Simpele en snelle test: hoe goed is jouw gehoor?

doctor-examining-ear-of-senior-woman.jpg

‘Wat zeg je?’ Veel vijftigplussers stellen deze vraag geregeld. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de mensen boven de vijftig vindt dat zijn of haar gehoor achteruitgaat. Ben jij bang dat je ook last hebt van gehoorverlies? Doe dan gratis deze test.

Veel vijftigplussers horen minder goed

Volgens een bericht op Gezondheidsnet hebben veel vijftigplussers last van gehoorverlies. Dat ervaren ze vooral tijdens gesprekken met anderen (78%), televisiekijken of radio luisteren (49%), bellen ( 22%) of op het werk (18%). En ruim een derde van hen is bang dat ze door hun gehoorproblemen belemmerd worden, bijvoorbeeld bij dagelijkse activiteiten.

De ondervraagden die het idee hebben dat ze soms minder horen, zijn banger om slechthorend te worden dan de mensen die niet het gevoel hebben minder te horen. Een opvallende uitkomst van het onderzoek is dat juist de eerste groep mensen (de mensen met klachten) een hoortoestel zo lang mogelijk uitstelt. Waarom? Een hoortoestel is volgens hen een bevestiging dat je ouder wordt (40%), het zou minder aantrekkelijk maken (34%), men vindt het onhandig in gebruik (18%) en het belemmert bij het dagelijkse leven (11%). Toch zegt 94% van alle ondervraagden wel een hoortoestel te gaan gebruiken als het echt nodig wordt.

Wat zeg je?! Doe de test

Heb jij ook soms gehoorklachten? En wil je graag weten hoe het met jouw gehoor is gesteld? Doe dan deze (gratis) simpele online hoortest van de Nationale Hoorstichting en je weet binnen een paar minuten precies hoe het met je gehoor is gesteld.

Bron | GezondheidsnetSchoonenberg

Ook interessant om te lezen

Bekijk ook

Met deze truc krijg je de perfecte paardenstaart.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant