Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Geen gewicht kwijt? Déze 4 signalen wijzen ook op dat je afvalt

geen-gewicht-kwijt-deze-4-signalen-wijzen-ook-op-dat-je-afvalt.jpg

Heel frustrerend: je eet gezond en sport veel maar dat gewicht op de weegschaal gaat maar niet omlaag. Maar toch zou je dat eigenlijk níet moeten zien als een teken dat je dieet niet werkt, want je gewicht is niet het enige dat wijst op gewichtsverlies. Déze vier signalen laten ook zien dat je aan het afvallen bent.

Zélfs een kilo of twee aankomen blijkt geen slecht teken te zijn.

1. Je voelt je beter

Hoe gemakkelijk het ook is om alles af te laten hangen van dat cijfertje op de weegschaal; het is eigenlijk beter om te kijken naar hoe je je voelt. Vooral als je niet alleen begonnen bent met een gezondere levensstijl om wat gewicht kwijt te raken, maar ook om je fitter te voelen. Minder stress, een lichter gevoel en meer energie zijn allemaal signalen van dat je op de goede weg bent en binnenkort wel zal afvallen (als dat je doel is).

2. Je kleding zit nét iets lekkerder

Schrok je toen je op de weegschaal stond en je een kilo aangekomen bleek te zijn? Dan is helemaal niet nodig. Want hoewel je technisch gezien wat zwaarder geworden bent, zou dat júist een goed teken kunnen zijn. Wanneer je flink wat workouts doet, is de kans groot dat je spiermassa groeit. Daardoor kan het dus lijken alsof er niets gebeurt op gebied van afvallen, maar merk je wél dat je kleding net iets lekkerder zit. Dat komt omdat 2 kilo spieren maar de helft is van het formaat van vet, terwijl ze hetzelfde wegen. Dus merk je dat je broeken net iets makkelijker dichtgaan? Zie dat dan maar als één van de signalen dat je goed bezig bent met afvallen.

Lees ook: Met deze 5 ‘gezonde’ gewoontes kun je volgens een diëtist beter stoppen

3. Dagelijkse dingen worden makkelijker

Was je eerder al buiten adem wanneer je een trap opliep, maar kun je nu zonder problemen naar de derde verdieping komen? Ook dát is een teken dat je goed bezig bent. Hoewel je in de sportschool en op de weegschaal misschien niet zo snel vooruit gaat als je zou willen, zijn juist dagelijkse dingen belangrijk om bij stil te staan. Deze dingen doe je elke dag en zullen je helpen in je leven; meer dan dat getal op de weegschaal voor je kan doen.

4. Je hebt steeds minder zin in ongezond eten

Op wélke manier je ook probeert af te vallen; het is altijd moeilijk om je cravings de baas te zijn. Hoewel wij groot voorstander zijn balans en af en toe een portie friet of ijsje helemaal geen slecht idee vinden, is het wel een goed teken dat je niet constant trek hebt in die dingen. Dat betekent namelijk dat je lichaam begint te wennen aan een gezondere levensstijl en die kilo’s er vanzelf af zullen gaan wanneer je dit volhoudt.

Bron | Yahoo News, Shape
Beeld | iStock

Ook interessant