Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Bizar feit: door de scheet van je partner blijf je gezond

bizar-feit-door-de-scheet-van-je-partner-blijf-je-gezond.jpg

Voor de één is een scheet laten waar je partner bij is geen enkel probleem. De ander vindt het een ramp en schaamt zich kapot. Goed nieuws voor iedereen die weleens een wind laat bij zijn of haar partner in de buurt.

De lucht zou namelijk gezond voor ons zijn.

Scheet van je partner ruiken is gezond

We kunnen er niet omheen: een wind ruikt nu eenmaal niet naar bloemetjes. Vandaar je geïrriteerde blik als je partner je lachend, of zelfs bijna trots, aankijkt nadat hij een scheet heeft gelaten. Toch geeft nieuw wetenschappelijk bewijs hem gelijk: onderzoekers aan de Universiteit van Exeter hebben ontdekt dat het juist gezond is om de winden van een ander in te ademen.

Een van de onderzoekers, dr. Mark Wood, vertelt: “Hoewel waterstofsulfide bekendstaat als het stinkende gas in rotte eieren – en natuurlijk in winden – wordt het van nature in ons lichaam geproduceerd en is het een wondermiddel voor je gezondheid. Het zou in de toekomst weleens kunnen worden aangeraden als hulpmiddel in de strijd tegen verschillende ziekten.”

Met een wind is veel te winnen

Door het onderzoek kwamen de wetenschappers erachter dat het inademen van het gas het risico op ziekten als een hartaanval, beroerte en zelfs bepaalde vormen van kanker kan verlagen. Bij mensen op leeftijd zou het de kans op dementie en artritis kunnen verminderen.

Bron | NSMBL, LAD Bible
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant