Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Dit is de simpele, Scandinavische oplossing om beter te slapen

2-dekens.jpg

Delen jij en je partner één deken? In Scandinavische landen zweren mensen erbij om, ook als stel, onder aparte dekens te slapen. 

Deze manier van slapen zou je nachtrust bevorderen.

Bewuste investering

Door twee verschillende donsdekens te gebruiken zou je veel minder last hebben van het gewoel van je partner én je hoeft ook geen strijd meer te voeren om het deken. In Scandinavische landen is deze manier van slapen hartstikke normaal en het zou zomaar kunnen dat deze trend binnenkort ook naar Nederland overwaait. In België kiezen namelijk ook steeds meer mensen voor twee dekens, zo merkt psycholoog en slaapexpert Annelies Smolders op. “Ik zie heel wat mensen die bewust investeren in een breder matras of twee dekens”, zo vertelt ze aan de Belgische site Het laatste nieuws.

Lees ook: deze 4 voedingsmiddelen zorgen voor een goede nachtrust

Ruzie om deken

Heel vreemd is dit niet, want samen slapen is volgens haar één van de grootste verstoorders van je nachtrust. “Een bedpartner die snurkt, hoest of tandenknarst kan je wekken. Ook zijn er koppels die discussies hebben omdat de ene steeds aan de haal gaat met het deken. Of de partner wil indommelen onder een warm deken, terwijl jij het liever wat frisser hebt. Of de één slaapt graag met het raam open, terwijl man- of vrouwlief het dan te koud heeft.”

Goede tussenoplossing

Eigenlijk slapen we het lekkerst als we alleen liggen, stelt de expert, maar dit druist wel weer in tegen de romantische norm. Wanneer je als koppel apart slaapt, dan denken mensen al snel dat er iets niet goed zit in je relatie. Smolders: “Het gebruik van twee aparte dekens kan een goede tussenoplossing zijn. Lost dat het probleem niet op? Dan kunnen oordopjes op maat of een oogmasker soelaas bieden.”

Met dit wake up light word je makkelijker, frisser en energieker wakker. Nu met korting in de Margriet Shop.

 

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Het laatste nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant