Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Rugklachten? Dit kan die skinny jeans ermee te maken hebben

rugklachten-dit-kan-die-skinny-jeans-ermee-te-maken-hebben.jpg

De meeste van ons zullen in hun broekencollectie vast wel een skinny jeans hebben. Als je vaak dit soort strakke modellen draagt, hebben we niet zulk leuk nieuws voor je: je kunt door de skinny jeans last krijgen van rugklachten. 

En daarmee worden (te) hoge hakken van de troon gestoten.

Rugklachten door skinny jeans 

Uit een onderzoek van de British Chiropractic Association (BCA) blijkt dat de skinny jeans een grote boosdoener is als het om rugklachten gaat. Dat komt omdat de broek te strak om je heupen zit, waardoor je een slechte houding aanneemt. Ook je knieën krijgen te weinig beweegruimte, waardoor je verkeerd gaat staan. Doordat je de hele dag in een onnatuurlijke houding blijft, kan dit verstijven en hierdoor belast je je rug extra. Ook zou een te strakke broek zorgen dat de natuurlijke schokdempende werking van je lichaam tijdens het lopen verslechtert. Hierdoor ontstaat meer druk op je gewrichten. Daarnaast kan een te strakke broek er ook voor zorgen dat je bloedtoevoer wordt afgekneld. En je kunt zelfs je zenuwen en spierweefsel beschadigen met een skinny jeans.

Andere kledingstukken

Hoewel de skinny jeans dus een grote boosdoener is voor rugklachten, betekent het niet dat het effect van hoge hakken op je lichaam niet meer uitmaakt. Ook pumps zijn namelijk niet bevorderlijk voor je lichaamshouding. Hetzelfde geldt voor schoenen met een open hiel, zoals muiltjes, en ook oversized mouwen zouden voor een onnatuurlijke houding zorgen. Qua accessoires zijn het vooral grote oorbellen die vaak te zwaar zijn voor je oorlellen en zware schoudertassen die je beter thuis kunt laten. Ook hierdoor neem je een verkeerde houding aan, omdat je lichaam het gewicht aan een kant probeert te compenseren.

Lees ook: Dít zijn de 5 slechtste schoenen voor je voeten (naast hakken)

Zorg voor afwisseling

Maar met stip op nummer één staat dus de skinny jeans. Overigens ben je niet de enige die met dit soort klachten door kleding kampt. Uit het onderzoek van de BCA bleek namelijk dat 73 procent van de vrouwen last hadden van rugklachten door hun kleding. Nu hoef je volgens onderzoeker en chiropractor Tim Hutchful je skinny jeans niet direct ritueel te verbranden. Maar hij raadt wel wat meer variatie aan. Draag je de enige dag een strakke broek? Gun je lichaam dan ook eens een wat comfortabelere outfit. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | News.com, Cosmopolitan
Beeld | iStock

Margriet 25

Er ligt een nieuwe Margriet in de schappen! Met héél veel tips om je lijf in topvorm te houden en nog veel meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant