Gezondheid

Raar maar waar: je kunt jezelf écht slank denken

slank-denken.jpg

Afvallen door alleen maar te denken dat je gewicht verliest: het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar wetenschappers hebben ontdekt dat het écht kan.

Er is zelfs een naam voor deze bijzondere afvalmethode, namelijk ‘Functional Imagery Training’ (FIT). Volgens het tijdschrift International Journal Of Obesity is de methode onderzocht door de universiteit van Plymouth.

Twee onderzoekgroepen

De techniek werd uitgebreid getest in een onderzoek met 141 mensen met overgewicht. De ene helft van de groep kreeg een interventie die gebaseerd was op motiverende gesprekken. De andere helft van de groep kreeg motiverende gesprekken die werden uitgebreid met de FIT-methode. Zo leerden ze om elk doel dat ze hadden te visualiseren. Ze moesten hun doel zo levendig mogelijk voorstellen, inclusief bijbehorende gevoelens, dus wat ze hoorden, roken, zagen en voelden. Beiden groepen kregen verder geen leefstijladvies over wat ze bijvoorbeeld wel en niet mochten eten.

Resultaten

Na twaalf maanden werd er gekeken naar het gewichtsverlies en de buikomtrek van de 141 proefpersonen. De groep die mee had gedaan aan de FIT-methode was in totaal zesenhalve kilo afgevallen. Ook was hun buikomtrek met maar liefst negen centimeter geslonken. De andere groep was slechts een halve kilo afgevallen en was niet meer dan tweeënhalve centimeter van hun buikomvang kwijtgeraakt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Dailymail
Foto | iStock

Ook interessant