Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Dit is wat puistjes op je lichaam zeggen over je gezondheid

dit-is-wat-puistjes-op-je-lichaam-zeggen-over-je-gezondheid.jpg

Je zou denken dat je er nu wel zo’n beetje vanaf bent, maar soms verschijnen ze tóch weer; puistjes. Hoe komt het toch dat ze altijd naar dezelfde plek op je lichaam terugkeren? Het kan te maken hebben met je gezondheid.

Maar daar is wel iets aan te doen.

Terugkerende puistjes

Naast het gezicht zijn er een aantal plekken op het lichaam waar puistjes goed gedijen en daarom keren ze regelmatig daar terug. Om iets tegen deze etters te kunnen doen is het goed om te weten waaróm je ze daar precies krijgt.

Puistjes op je rug

Heb jij regelmatig last van puistjes op je rug? Dit kan deels ontstaan door erfelijke aanleg en hormonale disbalans. Daarnaast kan het ook je eetpatroon zijn wat er effect op heeft. Eten- en drinkwaren die veel suikers en koolhydraten bevatten, werken net als de consumptie van zuivelproducten puistjes in de hand. Maar ook het dragen van synthetische kleding, lichamelijke hygiëne, stressklachten, wrijving en vettige verzorgingsproducten zorgen dat puistjes kunnen gedijen op de rug. Ben je helemaal klaar met die vervelende bultjes op je rug? Probeer vaker kleding van natuurlijk materiaal te dragen (zoals katoen), pas je eetpatroon aan, reinig je rug goed en verschoon regelmatig het beddengoed.

Lees ook: Deze 9 bultjes op je huid zou je nóóit moeten uitknijpen

Acne op je borst

Misschien niet voor iedereen even herkenbaar, maar ook de borst is een fijne plek voor acne om regelmatig naar terug te keren. Een vervelende plek, omdat het lastiger is om ervan af te blijven en het verdwijnen van de pukkeltjes tegenwerkt. Net als bij de puistjes op je rug kunnen ze veroorzaakt worden door voeding, hormoonschommelingen, hygiëne en erfelijkheid. Maar het kan ook een serieuzere oorzaak hebben, zoals; een slechte leverfunctie of nier- en spijsverteringsproblemen. Deze gezondheidsklachten zorgen ervoor dat de hormonen in de war raken, waardoor acne kan ontstaan. Met een goede verzorging van de huid, een gezond eetpatroon en het dragen van luchtige kleding ga je het probleem te lijf.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Pukkeltjes op je billen

Is jouw bilpartij vaak het slachtoffer van mee-eters of andere onzuiverheden? Dit voorkom je door je billen regelmatig op een milde manier te scrubben en in te smeren met een lichte lotion. Een puist op je achterwerk ontstaat meestal doordat een haarzakje ontstoken is, of doordat de huid geïrriteerd is geraakt. Draag daarom geen synthetisch ondergoed of strak zittende kleding en je billen zullen je dankbaar zijn.

Bron | NSMBL
Beeld | iStock

Ook interessant