Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Pak nog maar een handje: zó gezond zijn pompoenpitten

pompoenpitten-gezond-dit-is-waarom-je-ze-vaker-zou-moeten-eten.jpg

Pompoenpitten: al zijn ze nog zo klein en plat, deze wonderzaadjes zijn hartstikke gezond. Voeg dus wat vaker een handje van die groenachtige pitten aan je maaltijden toe of eet ze rauw als gezonde snack. 

Goed voor je huid, haar, nagels en nog heel veel meer. 

Gezonde pompoenpitten

Groene, platte pompoenzaden worden ook wel pepita’s genoemd. Loop ze de volgende keer niet meer voorbij in de supermarkt, want deze pompoenpitten zitten bomvol gezonde voedingsstoffen die allerlei gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Al met een lepel aan pitten krijg je een grote portie zink binnen, wat de celdeling in je huid stimuleert en samen met andere vitamines je huid en nagels gezond houdt.

Vol met magnesium 

De pompoenpitten zijn ook nog eens hartstikke gezond door de grote hoeveelheid magnesium die hierin zit. En dat zorgt weer voor een betere bloeddruk en bloedsuikerspiegel. Ook de omega 3 in de zaden is goed voor je hart. Daarnaast is magnesium ook nog eens goed voor je botten en geeft het je energie. Al met een half kommetje aan pompoenpitten zit je bijna op de dagelijks aanbevolen hoeveelheid magnesium. 

Lees ook: Dit is de reden waarom pompoen je kan helpen afvallen

Betere nachtrust

In pompoenpitten zit L-tryptofaan. Dat zegt je misschien niet heel veel, maar dit stofje stimuleert de aanmaak van serotonine. En dat is een hormoon dat je helpt om beter te slapen. Ook het zink en magnesium in de zaden zouden de aanmaak van melatonine stimuleren. Als je moeite hebt met in slaap komen of ’s nachts vaak wakker wordt kunnen pompoenpitten je zelfs met dit probleem een handje helpen. 

Overige gezonde stoffen 

Daarnaast zit er in de pompoenpitten ook nog een flinke dosis vitamine K, ijzer, gezonde vetten, antioxidanten, vezels en proteïne die je lichaam goed kan gebruiken om gezond te blijven. Genoeg redenen dus om eens wat vaker pompoenpitten aan je eten toe te voegen of ze gedurende de dag te snacken. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Women’s Health, Het Laatste Nieuws, A Healthy Life
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant