Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Pijnlijke borsten tijdens het sporten? Híer komt het waarschijnlijk door

pijnlijke-borsten-tijdens-het-sporten-hier-komt-het-waarschijnlijk-door.jpg

Maar liefst 56 procent van de vrouwen heeft last van pijnlijke borsten tijdens het sporten, zo blijkt uit onderzoek. Nu denk je misschien dat je cupmaat hier een belangrijke rol in speelt, maar dit is lang niet altijd het geval. Van de vrouwen met een A-cup heeft namelijk een kwart last van pijnlijke borsten.

Maar wat is dan wél de oorzaak van die pijnlijke voorgevel? Hier vijf boosdoeners:

1. Je draagt geen goede sportbeha

Net als dat het in het dagelijks leven belangrijk is om een goede beha te dragen, is dit ook tijdens het sporten zo. Juist omdat je zoveel beweegt, is het belangrijk dat je borsten de juiste ondersteuning krijgen. Een goede sportbeha is dan ook de investering waard! Probeer er wel eentje zonder beugel te kopen, deze kan namelijk vervormen en pijnlijk langs je huid gaan wrijven.

2. Je sportbeha is te oud

Heb je wel degelijk geïnvesteerd in een duur exemplaar, maar alsnog last van je borsten? Dan zou het ook zo kunnen zijn dat je sportbeha te oud óf te vaak gedragen is. Hoe vaker je sportbeha is gebruikt, hoe meer de elasticiteit achteruit gaat.

Lees ook: dít is wat je borsten je vertellen over je persoonlijkheid

3. Naden en zweet

Als je sportbeha niet goed is afgewerkt kunnen de naden langs je huid gaan schuren wat voor de nodige pijn zorgt. Als je dan ook nog eens een gevoelige huid hebt én er loopt transpiratievocht langs je lichaam, kun je zelfs last krijgen van pijnlijke ruwe plekken op je borsten. Zorg er daarom voor dat je een sportbeha koopt die goed is afgewerkt en die gemaakt is van ademend materiaal.

4. Je cyclus

Heb jij alleen om de zoveel tijd last van pijnlijke borsten tijdens het sporten? Dan is de kans groot dat je bijna ongesteld moet worden of het bent. Rondom je menstruatie kunnen je borsten namelijk gevoeliger zijn, iets waar je helaas weinig aan kunt doen.

5. Je sport intensief

Inkoppertje, maar is wel echt waar: hoe intensiever je sport, hoe pijnlijker je borsten kunnen aanvoelen. Zeker als je oefeningen doet waarbij je veel springt of op je borsten ligt, kan dit voor een pijnlijke buste zorgen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Sante 
Beeld | iStock

Ook interessant