Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Aan het piekeren? Met déze tip val je meteen in slaap

aan-het-piekeren-met-deze-tip-val-je-meteen-in-slaap.jpg

Heb je veel aan je hoofd en kun je door al dat gepieker maar niet in slaap komen? Probeer dan eens deze eenvoudige tip. Voor je het weet slaap je als een roos.

Het is heel eenvoudig. Zorg ervoor dat je comfortabel ligt en sluit je ogen. Denk terug aan je ouderlijk huis, probeer het helemaal voor je te zien. Loop vervolgens door de gangen en ga elke kamer in en uit. Bedenk welke herinneringen je had aan dat ene hoekje onder de trap, of de oude leren stoel waar je vader altijd in zat. Luister naar de geluiden die van buiten komen. De fluitende vogels, de tikkende regen op de dakpannen. En kijk eens naar de zonnestralen die door het raam naar binnen schijnen. Voor je het weet heb je de hele nacht doorgeslapen en word je wakker van je wekker.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

In slaap vallen

Deze truc werkt, omdat je wordt afgeleid van alles wat er in je hoofd spookt. Als je je concentreert op dingen zoals een oude klassenfoto of een tekening op de koelkast, krijg je niet de kans om na te denken over alles wat je die dag hebt meegemaakt. Je kunt ‘m dus op verschillende manieren toepassen.

Wij weten wel wat we gaan proberen vanavond!

Bron | Goedgevoel.be
Beeld | Getty Images

Ook interessant