Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Pauline viel 54 kilo af: ‘Afvallen vind ik makkelijker dan op gewicht blijven’

pauline.jpg

Tien jaar geleden begon Pauline Dros (43) bij een afslankclub in groepsverband. Ze viel maar liefst 54 kilo af (van 139 naar 85 kilo). Inmiddels is ze al acht jaar op gewicht. 

“Ik heb altijd wel lekker in mijn vel gezeten, ook met wat kilo’s meer. Mijn grootste drijfveer om af te vallen was dan ook dat ik wilde spelen en voetballen met mijn twee kinderen. Een gezonde middenweg vinden in mijn eet- en bewegingspatroon, dat was wat ik moest leren. Bij de afslankclub waar ik lid werd, krijg je een voorbeeldmenu en word je elke week gewogen. En, misschien nog belangrijker, ze geven je een peptalk en als deelnemers praat je samen en steun je elkaar. Ik at te veel in verhouding tot wat ik kwijtraakte met bewegen. Dus moest ik minderen en had ik twee weken honger en hoofdpijn. Nadat de eerste twintig kilo eraf waren, gingen mensen het zien en kreeg ik veel complimenten. Soms vind ik die complimenten nog lastig, want het is mijn eigen schuld. Ik heb die kilo’s er zelf aan gegeten. Maar ik ben ook trots. Wat mijn zoon weegt, ben ik gewoon afgevallen!”

pauline, afvallenStok achter de deur

“Tussentijds ben ik ook weleens een paar kilo aangekomen, dan ging ik een paar weken niet meer naar de club en zat ik mezelf te besodemieteren. Maar dan was het: verstand op nul en weer gaan. ‘Oké, ik heb een dip gehad,’ zei ik tegen mezelf, ‘maar dat is geen reden om erin te blijven hangen. Doorzetten nu.’ Wat dat betreft heb ik veel steun gehad aan mijn schoonzusje. Zij begon drie maanden na mij en is 45 kilo afgevallen. We deden het samen en daardoor deed ik nog meer m’n best. Bij 85 kilo was het voor mij goed. Een ingevallen bekkie vind ik niet mooi en bovendien wordt je huid ook slapper van het afvallen. Daarom heb ik ook een buikwandcorrectie laten doen. Vroeger droeg ik alleen badpakken, nu durf ik in bikini en draag ik ook jurkjes. Toch moet ik eerlijk zeggen: afvallen vond ik makkelijker dan de huidige situatie. Ik moet echt goed blijven opletten en blijven bewegen. Zo pak ik zo min mogelijk de auto en fitness twee keer per week. Verder eet ik alles, maar minder. En in het weekend mag ik wat lekkers, zo houd ik ’t het best vol. Op maandagavond blijf ik naar de club gaan, dat is mijn stok achter de deur.”

Inspirerend? Dit interview komt uit de Margriet Slank Special. Hierin lees je de verhalen van nog 3 vrouwen die tussen de 10 en 50 kilo afvielen! De Slank Special is te bestellen via Magazine.nl


Lees ook

Bekijk ook

Leuke artikelen van Margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant