Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Hoe ervaar jij de overgang? Deel je frustraties én meevallers met ons (en win een verrassingsproduct)

overgang-enquete.jpg

Iedere vrouw krijgt ermee te maken, maar iedere vrouw ervaart het anders: de overgang. Wat we inmiddels wél weten, is dat erover praten met andere vrouwen helpt. Daarom houden we een grote enquête onder Margriet lezeressen, zodat we die ervaringen met elkaar kunnen delen en zo iets kunnen doen aan het taboe dat nog steeds op de overgang rust.

Onbegrepen worden door je omgeving, klachten die worden weggewuifd op werk: het is maar een greep van de dingen waar vrouwen in de overgang mee te maken krijgen. Want waar de één goed wegkomt met hier en daar een opvlieger (geluksvogel!) krijgt de ander misschien wel te maken met veel lichamelijk ongemak. En ook mentaal kan de menopauze heel wat teweeg brengen: van stemmingswisselingen tot depressie.

Wij zijn benieuwd hoe de overgang voor jou is (geweest) én of jij een manier hebt gevonden om met de klachten om te gaan. Doe jij mee? Vul de onderstaande enquête in en maak kans op een van de tien verwenrproducten die we weggeven. Kans maken op de prijs? Laat dan op het einde je gegevens achter. Deze gegevens kunnen niet gekoppeld worden aan de resultaten van de enquête en je deelname blijft anoniem.

Enquête over de overgang

Videoserie ‘Opvliegers Enzo’

Meer weten over de overgang en hoe andere vrouwen deze ervaren? We maakten er eerder de videoserie Opvliegers Enzo over. Hierin vertellen bekende en onbekende vrouwen én experts over hun ervaringen en geven ze tips. Bekijk hier de video’s.

Beeld | Getty Images

Ook interessant