MT22 Gezond nieuws Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Over rucola, calorievreters én hoe gezond het is om te lopen met een hond

Elke week tips en informatie voor een lekker gezond leven.

MT22 Gezond nieuws Beeld

1. Rucola

Geen carpaccio of tagliata zonder rucola, ofwel raketsla. De bladgroente zit bomvol calcium, ijzer en vitamines A en K.

2. Zuiverende kamerplanten

Woon je bij een drukke weg? Stikstof­dioxide kan ook binnenshuis de luchtkwaliteit aantasten. Experimenten met vredeslelies, drakebloedbomen en zamioculcas laten zien dat kamerplanten de concentratie stikstofdioxide binnenshuis fors laten afnemen. Hoe je de afbraak kunt optimaliseren, wordt nog onderzocht. Maar wat let je om nú al meer groen in huis te halen?
Drakenbloedboom vanaf € 17,99 ( (intratuin.nl).

MT22 horizontale lijn groen Beeld

Hond houdt gezond

Uit nieuw Japans onderzoek onder 65- tot 84-jarigen blijkt dat een hond die regelmatig uit wil, je gezond houdt. Hondenbezitters leven niet langer, maar lopen veel minder risico op achteruitgang van lichamelijke of geestelijke gezondheid. Uit ander onderzoek blijkt dat dat ­gezondheidseffect sterker is bij alleenstaanden: waarschijnlijk omdat je altijd zelf de hond moet uitlaten, waardoor je meer beweegt.
Bron: Plos One.

Calorievreters

Wat gebeurt er eigenlijk met de calorieën die je dagelijks binnenkrijgt en hoe verbruikt je lichaam energie? Jeroen Deblaere en Stefanie Verhelst, journalisten van Het Nieuwsblad, maakten er een boeiende podcast over. Leuk om te luisteren tijdens een stevige wandeling. Hoe verbrand je het best een portie friet? Is ramen lappen ook sport? En hoe intensief is een dagje niksen?

MT22 horizontale lijn groen Beeld
MT22 Gezond nieuws Beeld

Aldus bewegingswetenschapper Maureen Ros in Metro.

MT22 horizontale lijn groen Beeld
MT22 Gezond nieuws Beeld

Goed voor benen en billen

Zet een stap naar voren met één been en zak naar beneden. Span je buikspieren aan en let erop dat je rug recht blijft. Houd een paar tellen vast en ga weer terug naar de startpositie.

Nicole GommersRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden