null Beeld getty images.  Illustraties: shutterstock.
Beeld getty images. Illustraties: shutterstock.

PREMIUM

Over kiemgroenten, migraine en leven met een bipolaire stoornis

Tips en weetjes om gezond in het leven te staan.

null Beeld

Jong & fris

In The Sprouting Book schreef Ann Wigmore, een Amerikaanse natuurgeneeskundige, dat kiemgroenten (Taugé, alfalfa en cressen) de meest geconcentreerde bronnen van vitamines, mineralen, enzymen en aminozuren zijn die er bestaan.

Bipolair

Leven met een bipolaire stoornis, waarbij je enorme stemmingswisselingen ervaart, is zwaar voor patiënten en hun omgeving. In oktober 2021 verscheen een prachtige, autobiografische film (de vader van de regisseur is bipolair), die een intens beeld geeft van hoe het is om samen te ­leven met een geliefde met deze stoornis. De film is nu op dvd verkrijgbaar.
Les intranquilles € 20,99.

null Beeld

Strek je armen richting plafond, maak je rug lang en adem in. Kun je nu met je vingers het puntje van je tenen raken en die positie kort vasthouden? Lukt het niet, leg dan je handen op je scheenbeen. Bij regelmatig oefenen kom je steeds een stukje verder.

Zware hoofdpijn

De nieuwe Hoofdpijn Alliantie zet zich in voor erkenning van ernstige hoofdpijn als serieus volksgezondheidsprobleem. Dat is hard nodig – en nog eens extra voor vrouwen, bijvoorbeeld als het gaat om migraine. Migraine-expert van het Erasmus MC dr. Antoinette Maassen van den Brink zei op de site Patiënten Federatie Nederland: “Ik merk dat migraine als specifieke vrouwenkwaal en daarmee als aanstellerij wordt gezien.”
hoofdpijnalliantie.nl

Overlevingscijfer

Na de diagnose kanker is de verleiding groot om op internet op zoek te gaan naar overlevingscijfers. Algemene cijfers zeggen echter niet veel over je eigen situatie. Uit onderzoek blijkt dat de behoefte aan gepersonaliseerde overlevingscijfers en -statistieken enorm groot is. kanker.nl komt daarom dit jaar met de tool Cijfers op maat; patiënten kunnen gepersonaliseerde cijfers inzien en bespreken met hun zorgverlener.
icthealth.nl

null Beeld

Psychiater Mark Volkerijk over de psychologische reactie op tinnitus nu.nl.

Nicole Gommersgetty images. Illustraties: shutterstock.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden