Opvallend onderzoek: fitte mensen drinken meer alcohol Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Opvallend onderzoek: fitte mensen drinken meer alcohol

Hoe sportiever, hoe vaker een wijnglas in de hand. Dat geldt voor veel fitte mensen, als we Amerikaanse onderzoekers mogen geloven. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt: volgens de onderzoekers grijpen sportieve mensen vaker naar de wijnfles.

Het onderzoek heeft een toepasselijke naam gekregen: Fit & Tipsy.

Onderzoek wijst uit: fitte mensen drinken meer alcohol

In het Amerikaanse tijdschrift Medicine & Science in Sports & Excercise is een opmerkelijk onderzoek gepubliceerd: volgens onderzoekers zit er een verband tussen de hoeveelheid alchohol die mensen drinken en hoe fit ze zijn. Terwijl je waarschijnlijk het tegenovergestelde verwacht, melden zij dat fitte mensen juist meer alcohol drinken. Hierbij werden bijna 40.000 mensen tussen de 20 en 86 jaar aan een test onderworpen -een conditietest om precies te zijn. De testpersonen met de beste conditie, gaven aan de meeste glazen alcohol per week te drinken.

Lees ook
Dry january volhouden? Met déze tips van een expert gaat het lukken

Niet de eerste keer

The New York Times meldt dat deze conclusie nu niet voor de eerste keer wordt getrokken: ook in 2001 vond er al een onderzoek plaats waaruit dezelfde resultaten kwamen. Net als het actuele onderzoek werd er geen duidelijke verklaring gevonden. Wel noemen onderzoekers het sociale aspect als mogelijke oorzaak: wie vaak in de sporthal te vinden is, drinkt ook sneller een biertje na de training met teamgenoten.

Beeld | Getty Images
Bron | Linda

Leonie CollombonGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden