Margriet logo
null Beeld

Opruimen geeft nieuwe energie

Het klinkt misschien gek, maar opruimen is dé manier om je hoofd stressvrij te maken. Een opgeruimde omgeving vertaalt zich namelijk in een opgeruimde geest en nieuwe energie. Dus hup, ga swingend door het huis en veeg je stress de deur uit! 

Weet je niet waar je moet beginnen? Hieronder vier snelle tips voor een opgeruimd huis.

1. Organiseer je administratie

Brieven, kranten en tijdschriften werk je zó weg met de stapelmethode. Maak net zo veel stapeltjes als je nodig hebt en geeft ze een naam: belangrijk, weg, afgehandeld of lopend. Gooi weg wat weg kan, berg belangrijke zaken en afgehandelde dingen netjes op in een map en stop onbetaalde rekeningen in een apart mapje. Tip: plaats een 'nee-nee'-sticker op je brievenbus, dat scheelt kilo’s papier per week.

2. Alles op een vaste plek

Geef alles in huis een vaste plek en zorg dat iedereen zich daaraan houdt. Dus jassen aan de kapstok, schoenen op het rek, kranten en tijdschriften op een speciale stapel… Voor mensen die altijd alles kwijt zijn, is dit een uitkomst.

3. Opbergen maar!

Heb je nog kinderen in huis? Ideaal om het speelgoed van je kroost in op te bergen zijn plastic kratten, speelgoedkisten of bakken op wieltjes. Na een dag spelen gooi je alles weer in de bakken en ziet het er meteen weer opgeruimd uit. Ook handig voor al je tijdschriften. Kijk in de Margriet-shop voor de mooiste opbergbakken.

4. Maak rotzooi onzichtbaar

Een heel luie opruimtip: koop geen open kasten. Dichte kasten zien er namelijk minder rommelig uit. Bovendien kun je rotzooi even snel in de kast proppen, mocht je onverwacht bezoek krijgen. Zorg er wel voor dat je die dichte kast af en toe ook opruimt. Gooi weg wat weg kan!

Hieronder shop je handige opberg-attributen:

Word jij van opruimen ook altijd rustig?

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden