Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Déze 5 kruiden voorkomen een opgeblazen gevoel na je maaltijd

deze-5-kruiden-voorkomen-een-opgeblazen-gevoel-na-je-maaltijd.jpg

Er zijn eindeloos veel tips om van een opgeblazen gevoel af te komen, maar je wilt natuurlijk liever voorkomen dat je het krijgt. Dat doe je door deze kruiden aan je maaltijd toe te voegen, bijvoorbeeld.

Deze kruiden zijn namelijk allemaal goed voor de stoelgang, en smaken lekker in bijna ieder gerecht.

Munt

Dit plantje doet wonderen voor de stoelgang en voorkomt kramp in de darmen. Er is alleen een klein nadeel: mensen die gevoelig zijn voor brandend maagzuur zullen er met munt sneller last van krijgen. In dat geval kun je beter één van de andere kruiden van dit lijstje kiezen.

Gember

Gemberthee wordt overal aangeraden als oplossing tegen die opgeblazen buik. Maar gember helpt niet alleen het opgeblazen gevoel kwijt te raken, je kunt het ook aan je gerecht toevoegen om het hele probleem te voorkomen. Gember gaat namelijk irritatie in het maagdarmkanaal tegen. Nog een leuk weetje: gember helpt ook tegen zwangerschapsgerelateerde misselijkheid.

Duivelsdrek

Dit kruid smaakt naar knoflook en uien, en is daarom een heerlijke toevoeging aan de meeste gerechten. Het voordeel van dit kruid is dat het geen opgeblazen gevoel veroorzaakt, terwijl uien en knoflook dit vaak wel doen.

Kaneel

Kaneel houdt de bloedsuikerspiegel stabiel én zorgt voor een gezonde stoelgang. Bovendien geeft het een heerlijk zoete smaak aan bakproducten zonder dat je er suiker aan hoeft toe te voegen (zoals havermoutkoekjes). Kortom: onmisbaar in de keuken.

Kurkuma

Nog zo’n onmisbaar kruid. Kurkuma bevat stoffen die gasvorming tegengaan, abdominale pijn verlichten en een opgeblazen buik voorkomen. Bovendien kun je er van alles mee: kurkuma is niet alleen lekker in curry’s, maar ook in saladedressings of zelfs smoothies.

Is het voorkomen van een opgeblazen buik toch niet gelukt? Met déze tips ben je er zo weer vanaf.

Bron | Well+Good
Beeld | iStock

Alles weten over een gezonde en gevarieerde voeding, met 54 lekkere recepten? Je vindt het in de Margriet Lekker Eten special die je hier kunt bestellen.

Ook interessant