Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Déze drie fruitsoorten helpen tegen een opgeblazen gevoel

deze-drie-fruitsoorten-helpen-tegen-een-opgeblazen-gevoel.jpg

Om op een natuurlijke manier je opgeblazen gevoel te verminderen, is het belangrijk om fruit te eten dat rijk is aan vezels en reinigende eigenschappen heeft. Dit zijn de beste fruitsoorten die een opgeblazen gevoel tegengaan.

Door vandaag nog een kiwi, papaja of pruim te eten, kun je dit vervelende kwaaltje verhelpen.

1. Kiwi

Kiwi’s zitten niet alleen bomvol vitamine C, ze hebben ook een licht laxerende werking waardoor ze het opgeblazen gevoel in je buik verminderen. Ze bevatten actinidine, wat een natuurlijk spijsverteringsenzym is dat de vertering van eiwitten (zoals in vlees- en zuivelproducten) kan bevorderen. Twee kiwi’s per dag zouden al helpen.

Eet het liefst rauwe of harde kiwi’s mét schil. Hier zitten veel vezels in. Vezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering en geven je een voldaan gevoel, 

2. Papaja

Deze tropische vrucht staat erom bekend dat ‘ie goed voor je spijsvertering en darmen is. Het enzym papaïne helpt bij het verteren van eiwitten en doordat de vrucht heel vezelrijk is, reinigt hij ook je darmen. Dus heb je last van obstipatie of diarree? In beide gevallen kun je een flink stuk papaja nemen om het te verhelpen.

Er bestaan ook papajazaden. Deze geven verlichting wanneer je te veel hebt gegeten. Daarnaast zijn de enzymen in de zaadjes rijk aan vet, proteïnen, calcium, magnesium, fosfor en is het sterk antibacterieel. Je kunt de licht bittere zaadjes zo opeten, maar ook toevoegen aan een smoothie, soep of salade. Je doet je buik er een groot plezier mee!

Lees ook
Déze 5 kruiden voorkomen een opgeblazen gevoel na je maaltijd

3. Pruimen

In pruimen zit het stofje sorbitol, dat zorgt voor een laxerend effect. Daarnaast zijn pruimen rijk aan voedingsvezels. Zowel verse als gedroogde pruimen kunnen helpen bij verstopping.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Women’s Health
Beeld | iStock

Ook interessant