null Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

Op je gezondheid!

Elke week tips en informatie voor een lekker gezond leven.

null Beeld
  1. Krulandijvie
    Krulandijvie eet je gewoon rauw in een zomerse salade. Het buitenste blad is rijk aan vitamine A en C. Krulandijvie werkt vochtafdrijvend en ontgift de lever; goed voor als je op zonnige dagen eens een roseetje drinkt.
  2. Resetknop
    In 2018 vertelde Rintske Bosma in Margriet over haar depressie en over hoe zij overwoog haar leven te beëindigen, maar ook over hoe ze herstelde en uiteindelijk erg blij was er nog te zijn. In dit mooie boek beschrijft ze hoe je in negentig dagen je leven kunt resetten.
    Reset je leven in 90 dagen. De 90 day paradigm-shift-methode € 21, 95 (Art of bliss).
null Beeld

Recht op een powernap

Vrouwen die in de gehan­dicaptenzorg werken en in de overgang zijn, krijgen recht op een powernap. Volgens FNV-onderhandelaar Karin Skalli gebeurt dat omdat veel overgangsklachten worden verward met burn-outklachten, waardoor werknemers soms onnodig langdurig uitvallen. “Met de juiste maatregelen, zoals het kunnen houden van een powernap, hopen we dat deze vrouwen langer gezond en inzetbaar blijven.”
Bron: FD.

Zeeën van tijd

Uit nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat er een groep geluksvogels bestaat voor wie een slaappatroon van vier tot vijf uur per nacht onschadelijk is. Deze ‘eliteslapers’ hebben daarnaast óók nog eens een natuurlijke weerstand tegen neurologische aandoeningen als parkinson en alzheimer. Volgens slaapexpert Johan Verbraecken hoor je bij de gezonde kortslapers als je na zo’n korte nacht standaard energiek ontwaakt, zonder behoefte aan koffie of snoozen.
Bron: Het Nieuwsblad.

null Beeld
null Beeld

Kraanwater en flessenwater komen op veel plekken in Nederland uit dezelfde bron, aldus hoogleraar drinkwater Luuk Rietveld in het AD. Vul op een warme dag daarom je duurzame plastic fles gewoon met water uit de kraan.

null Beeld
null Beeld

Maak een c

Stretchen is goed voor je bloedcirculatie en houdt je spieren soepel. Zorg dat je met rechte rug zit en de voeten stevig op de grond. Maak vervolgens de letter ‘c’ en houd een aantal ademhalingen vast.

Nicole Gommersredactie
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden