Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Wachten op medische zorg? Zó word je 5 weken eerder geholpen…

close-up-of-stethoscope-and-doctor.jpg

Je hebt specifieke medische zorg nodig maar de wachtlijst is erg lang. Veel mensen hebben hiermee te maken. Wie iets mankeert wil geholpen worden. En het liefst direct. Maar vaak moet je nog weken of zelfs maanden wachten.

Met wachtlijstbemiddeling kun je in veel gevallen wel 5 weken eerder terecht!

Wachtlijstbemiddeling bespaart je al snel 5 weken

Van wachten wordt niemand beter. Wanneer je zorgverzekering loopt via het zorgcollectief van ANBO, dan kan Heilbron je helpen als je ergens op een wachtlijst staat. Heilbron bemiddelt met zorgverleners over de wachttijden voor patiënten. In bijna 80 procent van deze bemiddelingen lukt het om iemand eerder te laten behandelen. Patiënten worden gemiddeld 5 weken eerder geholpen dan zonder wachtlijstbemiddeling. Wachtlijstbemiddeling verzacht dus de pijn voor de patiënt. En ook voor de werkgever, want als het een werknemer betreft, is deze weer eerder beschikbaar.

3 maanden wachten op intake

De heer Faas moest voor een oogonderzoek naar een specialist, omdat hij verminderd zicht had in één van zijn ogen. De huisarts verwees hem naar een specialist van het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Meneer Faas moest 3 maanden wachten voor een intake! Via zijn werkgever is er contact opgenomen met Heilbron voor wachtlijstbemiddeling. om hulp te ontvangen. Na gedegen onderzoek van de medewerker van Heilbron bleek dat hij binnen een straal van 25 kilometer vanaf zijn woonadres bij een andere zorgverlener ruim 4 weken eerder terecht kon voor dit intake gesprek!

Goede contacten

Als patiënt zelf contact opnemen met verschillende zorgverleners om de wachttijd te verkorten? Dit is vaak veel lastiger dan wordt gedacht. Doordat bemiddelaars de zorgwereld goed kennen en goede contacten hebben, levert hun inzet in acht van de tien gevallen resultaat op. Benieuwd? Bas van Twillert van Heilbron: “Ik nodig mensen uit om de proef op de som te nemen en ons te bellen.”

Wachtlijstbemiddeling verzacht dus de pijn voor de patiënt. Wil je meer weten over wachtlijstbemiddeling of het ANBO Zorgcollectief? Stel je vraag via vraag@zorgadvieslijn.nl of bel 088 121 02 02.

Ook interessant