Gezondheid

Snel last van vet haar? Hier kan het aan liggen

snel-vet-haar-redenen-margr.jpg

Een vette coupe ziet er niet alleen onfris uit, maar kriebelt ook nog eens enorm. Begrijpelijk dat je er zo snel mogelijk vanaf wilt. Maar wist je dat vet haar zo snel na het wassen heel goed je eigen schuld kan zijn?

Sommige mensen wassen hun haar maximaal twee keer per week zonder ooit met vet haar te worden betrapt, bij anderen begint het een dag na de laatste wasbeurt alweer te kriebelen. Als je tot die laatste groep behoort, kan het zijn dat je iets verkeerd aanpakt. Maar wat? Lees vooral verder.

1. Vieze borstel

Als je borstel vol oude haren en restjes van haarproducten zit, zou dat weleens de boosdoener kunnen zijn. Dat alles komt namelijk terecht in je pas gewassen haar zodra je het borstelt. Maak je borstel daarom geregeld schoon; hier lees je hoe je dat kunt doen.

2. Te veel conditioner

Je hebt vast weleens gehoord dat je je haar beter niet dagelijks kunt wassen met shampoo. Hiermee haal je de natuurlijke oliën uit de hoofdhuid, waardoor die er alleen maar meer gaat aanmaken. Met als gevolg: een coupe die juist sneller vet wordt. Wekelijks twee tot drie keer je haar wassen is dan ook het maximum: probeer het echt niet vaker te doen. Daarnaast kan te veel conditioner je haar vet maken. Smeer maar een klein beetje in je haar en gebruik het alleen voor de puntjes.

3. Continu borstelen

Ook al doe je het met een schone borstel, door om de haverklap te borstelen wordt de olieproductie gestimuleerd en worden je haren dus sneller vet. Je kunt daarom het best je borstel alleen door de haarlengtes halen en de kruin vermijden. Hetzelfde geldt wanneer je met je vingers door je haar gaat. Hiermee smeer je bovendien het vuil dat op je handen zit in je haar, waardoor het eerder vet wordt.

4. Verkeerde producten

Gebruik je vaak producten op oliebasis die zijn bedoeld voor droog en beschadigd haar terwijl je dat eigenlijk niet hebt? Vermijd ze voortaan en ga juist op zoek naar formules die je haar niet verzwaren. Vind je het lastig om te bepalen wat je haartype is? Vraag dan om advies bij de kapper of in een speciaalzaak voor haarproducten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | hln.be
Beeld | iStock

Ook interessant