Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Ontspanning bij je thuis #10: vijf tips voor fijn thuiswerken

ontspanning-bij-je-thuis-4-een-droomreis-maken.png

Vind je het tijdens deze chaotische en spannende periode lastig om nog te ontspannen? Wij helpen je! In ‘Ontspanning bij je thuis’ delen we iedere dag een video, tip of oefening van de experts van Quality Wellnessresorts waar je rustig en blij van wordt.

Zo heb je iedere dag een ontspannen momentje voor jezelf.

5 tips voor lekker-in-je-vel-thuiswerkdagen:

Dat thuiswerken is wel even anders dan je gewend bent, nietwaar? Vind je het allemaal maar uitdagend? Met de onderstaande vijf tips kom jij ook deze dagen rustig en productief door.

1. Houd je routine vast

Zet je wekker zoals je dat altijd gewend was. Op dezelfde tijd. Zo behoud je je eigen bioritme én besteed je je dag maximaal en efficiënt. Slaap je zeven tot acht uur, dan zit je helemaal goed.

2. Ergonomie: de juiste werkhouding

De gouden regel: benen en armen in een hoek van 90 graden. Laat je ellebogen rusten op de armleuning van je stoel of op de tafel. Regel een goede bureaustoel. Je lijf zal je dankbaar zijn!

3. Zitten, bewegen, zitten, bewegen…

Probeer niet langer dan 2 uur onafgebroken zittend te werken, 30 minuten is eigenlijk de max. Neem pauzes en beweeg. Wandel met je hond, loop de trap op en af, voetbal met je kinderen. Zo blijven je bloed, body en brains in beweging.

4. Pak je sport- en ontspanmomenten

Mis je je wekelijkse sportmoment nu ook zo? Zorg dat je blijft bewegen en ontspannen, houd vast aan je routine. Volg bijvoorbeeld een thuis work-out op YouTube. Toch liever naar buiten? Kan, maar houd je aan die 1,5 meter afstand, kies voor rustige plaatsen en sport alleen.

5. Leef gezond!

Nog zo’n gouden regel: eet groente en fruit, drink water of andere gezonde dranken. Hoe spannend die Netflix-serie ook is: blijf op tijd naar bed gaan. Zorg dat jouw weerstand op peil blijft, júist nu.

Vaker ontspannen?

Wil je alle nieuwste tips en oefeningen van ‘Ontspanning bij je thuis’ direct in je mailbox ontvangen, en dagelijks een reminder krijgen om even te ontspannen? Schrijf je dan nu in voor de gratis nieuwsbrief van Quality Wellnessresorts.

Bron | Ontspanningbijjethuis.nl

Ook interessant