null Beeld

Ontspanning bij je thuis #7: werken aan je emotionele veerkracht

Vind je het tijdens deze chaotische en spannende periode lastig om nog te ontspannen? Wij helpen je! In ‘Ontspanning bij je thuis’ delen we iedere dag een video, tip of oefening van de experts van Quality Wellnessresorts waar je rustig en blij van wordt.

Zo heb je iedere dag een ontspannen momentje voor jezelf.

Emotionele veerkracht

Heb je soepele spieren, dan beweeg je een stuk makkelijker. Datzelfde geldt voor je mentale en emotionele jou, want ben je veerkrachtig dan kun je met meer souplesse omgaan met het leven. Juist in deze onrustige tijd is het goed om eens te bekijken hoe je aan jouw veerkracht kunt werken. Met de tips hieronder kun je je veerkracht trainen en versterken.

Energie in balans

Wil je werken aan je veerkracht, begin dan bij je energie. Een goede energiebalans is de basis. Dat zit hem in gezond eten en voldoende drinken - water zuivert en brengt je lichaam in balans. Het zit ook in voldoende rust en beweging. Onderzoek en voel aan wat voor jou het juiste evenwicht is tussen inspanning en ontspanning. Is je energie op peil, dan beweegt je veerkracht mee.

Geef je emoties de ruimte

Het toverwoord: ontlading. Ben je verdrietig? Huil. Ben je boos? Schreeuw. Heb je angst? Schrijf het van je af. Ben je blij? Maak een dansje! Laat je emoties eruit. Het is gezond om even echt te voelen wat je voelt. Ben je daar doorheen, dan ervaar je opluchting en ruimte.

Geef je aandacht en energie aan de juiste zaken

Ken je de ‘cirkel van invloed’? De Amerikaan Stephen Covey bedacht deze cirkel om te laten zien waar je je in het leven wel en niet druk om moet en kúnt maken. Hij tekende twee cirkels. Een grote ‘cirkel van betrokkenheid’: alle dingen waar je druk over maakt in je leven, maar die buiten jouw macht liggen. Daarbinnen de kleinere ‘cirkel van invloed’. Hierin staan de dingen waar je wél iets aan kunt doen. Het advies van Covey: besteed tijd aan de dingen in die kleine cirkel, jouw cirkel. Zo bewaak je je energie én je veerkracht.

Informatie tot je nemen? Met mate!

Het journaal, nieuwssites, social media… Je neemt per dag nogal wat informatie tot je, zeker nu het coronanieuws 24/7 binnenstroomt. Allemaal prikkels. Dat doet wat met je gedachten en emoties. Ons advies: kies maximaal twee momenten per dag waarop je nieuws tot je neemt. En kies dezelfde én betrouwbare kanalen. Je brein en lijf zullen je dankbaar zijn. En dat merk je aan je veerkracht.

Zie het goede, kies voor positieve energie

‘De meeste mensen deugen’, schreef Rutger Bregman met grote letters op de cover van zijn boek. En dat is een mooie gedachte. En nog waar ook, blijkt nu, kijk maar eens naar alle mooie, liefdevolle initiatieven die nu ontstaan om elkaar te helpen, om elkaar te ‘omarmen tijdens afstand’. Het geeft hoop, een gevoel van verbinding. Ook dat geeft je positieve energie en maakt je veerkrachtiger.

Vaker ontspannen?

Wil je alle nieuwste tips en oefeningen van ‘Ontspanning bij je thuis’ direct in je mailbox ontvangen, en dagelijks een reminder krijgen om even te ontspannen? Schrijf je dan nu in voor de gratis nieuwsbrief van Quality Wellnessresorts.

Bron | Ontspanningbijjethuis.nl

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden