Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Goedemorgen! Waarom je zou moeten ontbijten met een salade

ontbijten-salade.jpg

De meeste mensen beginnen de ochtend met een belegde boterham, cracker of een schaaltje yoghurt. Een salade wordt daarentegen vaak bewaard voor de lunch of het avondeten, maar juist daar zou je eigenlijk verandering in moeten brengen. 

Hoewel breakfast salads tot voor kort nog maar in een paar landen populair waren, wint het fenomeen steeds meer terrein. En vreemd is het niet, want een salade is niet alleen lekker fris om de dag mee te beginnen, maar je lijf heeft er ook de rest van de dag profijt van.

Vertraging

Omdat een salade licht is, weinig suikers bevat en boordevol vitaminen zit, zou de maaltijd je humeur verbeteren en je werkprestaties een boost geven. “Wanneer je kiest voor een koolhydraatrijk ontbijt zoals zoete ontbijtgranen, moet je lichaam harder werken om die voedingsmiddelen te verwerken,” legt diëtiste Cassie Pisano uit aan Huffpost. “Dat kan je systeem vertragen, zowel fysiek als mentaal.”

Voldaan gevoel

Als je ontbijt tjokvol suiker zit, kan dat voor flinke pieken en dalen zorgen in je bloedsuiker. Die hebben op hun beurt een negatieve invloed op je humeur. “Voeding als eieren, granen en groenten bevatten daarentegen veel meer waardevolle voedingsstoffen dan koolhydraten en zorgen ervoor dat je bloedsuiker sneller stabiel wordt,” klinkt het advies van de deskundige. “Ze geven je langere tijd een voldaan gevoel en leveren veel energie, waardoor je je goed kunt focussen.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | flair.be
Beeld | iStock

Ook interessant