Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Hoe (on)gezond zijn croissantjes?

hoe-gezond-zijn-croissantjes.png

Een kop koffie, een glas jus d’ orange, broodje met ei of jam… Maar ontbijten wordt natuurlijk pas echt leuk én lekker met een croissantjes. Hoe gezond is het traditionele ontbijtbroodje uit Frankrijk eigenlijk?

Romantisch ontbijtje op bed, tijdens de feestdagen, met Moederdag. Croissantjes zijn tijdens dit soort momenten niet weg te denken. Hoewel het een heerlijk broodje is én blijft, wordt de croissant helaas ook geassocieerd met vet. En dat is bepaald geen feest. Een croissantje bevat al gauw zo’n 10 gram vet en 200 kilocalorieën.

Verzadigd of onverzadigd vet?

Of het croissantje verzadigd of onverzadigd vet bevat, hangt af van het croissantje. Bij de croissantjes met roomboter is het grootste deel van het vet van de verzadigde soort. De croissantjes met margarine bevatten minder verzadigd vet. Wil je de hoeveelheid vet beperken, dan moet je vooral dus niet ook nog eens boter op je croissant smeren.

Welke afbakcroissant is het beste?

Het is wel duidelijk: croissantjes eet je dus puur voor de smaak en niet omdat ze zo gezond zijn. Wil je toch een keertje een croissant bij het ontbijt, dan kun je maar wel meteen de beste kiezen. De Consumentengids testte onlangs alle afbakcroissants. Zij kwamen tot de conclusie dat de croissants met roomboter beter smaakten dan die met margarine. Maar ook dat het koelverse croissantdeeg uit blik het hoogste zoutgehalte bevat. De diepvriescroissants van Délifrance kwam uiteindelijk als de beste uit de bus qua smaak en voedingswaarde.

Zo herken je een goede croissant

– Knapperig van buiten en luchtig van binnen
– Kruimelt tijdens het opeten
– Heeft een duidelijke roombotersmaak
– Bevat mooie laagjes en een gebladerde structuur
– Is koud ook lekker

Bron: Consumentengids

Ook interessant