Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Ongewenst urineverlies? Zo ga je ermee om!

uitgelichteafbeelding.jpg

tena_ladyOngewenst urineverlies? Laat je hier niet door belemmeren!  Speciaal voor jou zet Margriet samen met TENA Lady de beste tips op een rij van vrouwen die ook te maken hebben met urineverlies en toch vol enthousiasme van het leven genieten.

 

 

 

Petra Baars (49) is medisch secretaresse in een ziekenhuis. Ze woont samen en is moeder van Sam (12) en Lisa (9).

Urineverlies tijdens sporten

“Nadat ik was bevallen van Sam, kreeg ik te maken met ongewenst urineverlies. Ik dacht dat het erbij hoorde, alles wordt nu eenmaal wat slapper. Pas toen ik na mijn tweede zwangerschap weer ging hardlopen, kreeg ik er meer last van. Een half jaar geleden, tijdens de hockeytraining, verloor ik plotseling een enorme plas urine. Mijn sportbroek was doorweekt.

Bekkenbodemspieren trainen

In het ziekenhuis waar ik werk heb ik toen een workshop gevolgd over hoe je je bek- kenbodemspieren kunt trainen, ter voorbereiding op een eventuele operatie. Sindsdien train ik mijn bekkenbodemspieren elke dag en merk ik echt vooruitgang. Als ik nu de slappe lach voel opkomen of als ik moet niezen, weet ik hoe ik mijn spieren moet aanspannen om urineverlies te voorkomen.

m1nxeekcf0x1

Zelfverzekerd gevoel

Een vriendin wees me op de producten van TENA. Dat was toch iets voor oudere dames? Maar nu ik het verschil in kwaliteit en comfort heb ervaren, wil ik niet anders meer. De inlegkruisjes krullen niet op en zitten niet in de weg, dat geeft me een veilig en zelfverzekerd gevoel. Het sporten is een stuk aangenamer zo en ook het uitgaan is leuker. Niets staat mij meer in de weg.”

Urineverlies – tips van Petra

“Ga naar een bekkenbodemspecialist die je leert hoe je je bekkenbodemspieren aanspant. Als je elke dag oefent, krijgen je hersens een seintje om de spieren aan te spannen, zoals tijdens het sporten, uitgaan, of als je moet lachen of niezen.”

“Relativeer. Ik werk in het ziekenhuis en zie dagelijks mensen met veel ernstigere aandoeningen en ziektes om mij heen. Een beetje urineverlies is geen ramp.”

“Probeer, als het even kan, om ’s ochtends vroeg te gaan sporten, wanneer je meestal nog maar één kop thee of koffie op hebt.”

Ben jij ook een sterke vrouw, sta je positief in het leven, heb je leuke hobby’s en/of werk, maar loop je weleens tegen ongewenst urineverlies aan? Wil jij ook met een fotoshoot in Margriet? Vertel dan hier je verhaal!

Meer tips over urineverlies vind je op voeldevrijheid.nl.

Ook interessant