Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Getver: dit onderdeel in de auto is 4 keer viezer dan een toiletbril

onderdeel-auto-toiletbril.jpg

Je huis maak je vaak minstens een keer per week schoon, maar je auto onderwerp je waarschijnlijk minder vaak aan een grondige poetsbeurt. En dat zorgt ervoor dat je vervoersmiddel een broeihaard van bacteriën is…

Pak je de auto dagelijks om naar je werk te gaan, boodschappen te doen en af en toe stedentripjes te maken in eigen land? Hoe vaak je ‘m ook gebruikt, de kans is groot dat je ‘m niet heel vaak schoonmaakt. Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat een derde van alle autobezitters zijn of haar auto slechts één keer per jaar (!) van binnen poetst.

Bacteriën

Dacht je dat bovenstaande al schokkend was? Uit dezelfde studie onder duizend autorijders komen nog meer zorgwekkende feiten naar voren. Zo gaf twaalf procent van de ondervraagden toe hun auto nooit schoon te maken. Hierdoor kunnen bacteriën – gemiddeld zevenhonderd verschillende soorten – zich vrij vermenigvuldigen. De onderzoekers van Carrentals hebben dit berekend aan de hand van de zogeheten KVE-waarde. Deze waarde berekent het aantal micro-organismen in de vorm van ‘kolonievormende eenheden’.

Toiletbril

Volgens het autoverhuurbedrijf ligt de KVE-waarde voor het autostuur op 629, wat betekent dat er gemiddeld 629 bacteriekiemen per vierkante centimeter op zitten. Dit is ruim zes keer zo veel als op je telefoon, en die zul je met een KVE-waarde van 100 al met regelmaat schoon moeten maken. De toiletbril van een openbaar toilet zou 172 bacteriekiemen per vierkante centimeter bevatten. Dit betekent dus dat het stuur in de auto bijna vier keer smeriger is dan de toiletbril. Waar wacht je nog op? Pak die poetslap er maar als de wiedeweerga bij!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | libelle.nlcarrentals.com
Beeld | iStock

Ook interessant