null Beeld

Om déze redenen staan we zo vrolijk op als we ochtendseks hebben

Als je 's ochtends wakker wordt, moet je waarschijnlijk gelijk rennen en vliegen om op tijd te komen. Seks is dan wel het laatste waar je aan denkt. Toch kun je maar beter tijd maken voor ochtendseks, want het zorgt er namelijk voor dat je heel vrolijk opstaat.

Zet de wekker daarom maar iets eerder en wel om de volgende redenen.

1. Je voelt je meer verbonden met je partner

Seks met je partner zorgt voor een intiemere band. Daarnaast is het niet alleen goed voor je eigen zelfvertrouwen, maar ook een activiteit waardoor je je verbonden voelt met elkaar. Door ochtendseks wordt de verbintenis tussen jou en je partner positief beïnvloed. Dus als jullie het allebei zo druk hebben, begin de dag eens met aandacht voor elkaar.

2. Het staat gelijk aan een mini-work-out

Door in de ochtend gelijk actief bezig te zijn, wordt je metabolisme verhoogd. Je hoeft dus helemaal je bed niet uit om naar de sportschool te gaan. Daarnaast vergroten je gevoelens van lust in de ochtend door het hoge oestrogeen- en testosteronniveau. Het ideale moment voor ochtendseks dus!

Lees ook:

Dít is waarom mensen in de herfst meer zin hebben in seks

3. Er komt endorfine vrij tijdens seks

Het stofje endorfine dat vrijkomt tijdens seks, heeft een kalmerend effect en wakkert positieve gevoelens aan. Door 's ochtends seks te hebben start je dag gelijk ontspannen. Ook kan het stofje pijn verminderen, dus heb je hoofdpijn in de ochtend? Een potje seks kan zomaar het beste medicijn zijn.

4. 's Ochtends krijg je een heftiger orgasme

Uit onderzoeken blijkt dat vrouwen 's ochtends een heftiger orgasme krijgen. Als je een orgasme krijgt, gebeurt er iets in je hersenen waardoor je stressniveau eigenlijk gelijk zakt. Daarnaast zakt ook je bloeddruk, waardoor je je gelijk een stuk minder gestresst voelt. Dus voordat je drukke dag begint, werkt ochtendseks stressverlagend waardoor je ontspannen je dag begint.

5. Er komt oxytocine vrij

Oxytocine staat bekend als het gelukshormoon of knuffelhormoon en komt vrij door elkaar alleen al aan te raken. Daarnaast zorgt het stofje er ook voor dat je je tevredener voelt over je leven en kan het depressieve gevoelens verminderen. Door te vrijen ontstaat er dopamine. Een gouden combinatie waardoor jij en je partner hartstikke vrolijk aan jullie dag beginnen.

Genoeg voordelen om 's ochtends je wekker een half uurtje eerder te zetten zodat jullie allebei ontzettend vrolijk opstaan!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Famme.nl

Beeld | iStock

null Beeld

Margriet 50 ligt nu in de winkel! Met deze week: de Grote December cadeautjesgids, alles over blij zijn met jezelf, feestmode (ook voor grote maten) en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Tanja van Kempen

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden