null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Om déze reden kun je tijdens een griepje last hebben van spierpijn

De griep gaat meestal gepaard met een gevoel van algehele malaise. Koorts, rillingen, keelpijn, hoofdpijn én spierpijn. En hoewel die eerste symptomen allemaal logisch te verklaren zijn, is dat bij de laatste niet het geval. Je spieren hebben immers geen overmatige belasting ervaren. Toch?

We gaan er maar even niet vanuit dat iedere grieppatiënt met de ziekte besmet is geraakt in de sportschool. Spierpijn tijdens griep ontstaat echter wel op dezelfde manier als de pijn die je ervaart na een work-out.

Ophoping

Wanneer je last hebt van spierpijn, is dat het gevolg van een ophoping aan afvalstoffen, voornamelijk melkzuur, in je spieren. Normaal gesproken gebeurt dit alleen wanneer je je spieren meer belast dan normaal. Bijvoorbeeld wanneer je na lange tijd ineens weer intensief gaat sporten. De spier kan hard aanvoelen. De pijn is in het begin vaak scherp en wordt later doffer. Deze pijn is meestal op de tweede dag het ergst en wordt daarna snel minder.

Artikelen en video’s van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Afvalstoffen opruimen

Wanneer je griep hebt, is je lichaam ook druk bezig om afvalstoffen op te ruimen. Deze zijn dan meestal niet het gevolg van een stevige sportsessie, maar van een virusinfectie. Meestal gaat de pijn, net als bij sporten, na een paar dagen weer over. Je kunt je lichaam wel een extra handje helpen door veel water te drinken. Niet alleen omdat je bij koorts veel vocht verliest, het helpt je lichaam ook om zich zo snel mogelijk te ontdoen van alle afvalstoffen.

Lees ook

Last van stijve spieren tijdens een lange vlucht? Dit kun je ertegen doen

Bron| Gezondheidsnet

Beeld| iStock

Redactie MargrietGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden