Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

3 ochtendrituelen die je dag verpesten

ochtendrituelen.png

Er zijn veel, heel veel zaken die kunnen maken dat je dag verkeerd begint. Met het verkeerde been uit bed stappen, in de file belanden, die paraplu thuis terwijl jij je net onder die wolkbreuk bevindt… Maar gelukkig zijn er ook ochtendrituelen waar je invloed op hebt, zodat je de dag alsnog goed start!

Te vroeg koffie drinken

Is er een verkeerd moment om koffie te drinken? Jazeker! Als je wakker wordt, stijgt je energieniveau al op natuurlijke wijze, daar heb je geen koffie voor nodig. Drink je toch koffie als je net wakker bent, dan veroorzaakt dat een extra energiegolf waardoor je zenuwachtig wordt, zegt Steven Miller, die promoveert in de neurowetenschappen aan de Universiteit van Maryland. Je profiteert het meest van de voordelen van koffie als je energieniveau begint te dalen. Daarom is meestal de middag het beste moment.

Te weinig ontbijten

Een handvol bessen gemengd met wat yoghurt klinkt als een gezond ontbijt, maar het breekt je waarschijnlijk op in de ochtend, volgens voedingsdeskundige Michelle Davenport. Om een vol gevoel te hebben tot de volgende maaltijd is een stevig ontbijt belangrijk, stelt zij. Dit bestaat ongeveer uit 15 gram eiwit, 2,5 gram vezels, complexe koolhydraten en wat gezonde vetten.

Je mailbox te vroeg checken

’s Ochtends meteen je mail controleren is een gewoonte waarmee je zo snel mogelijk moet breken. Op het moment dat je je inbox bekijkt, komt meteen spanning en stress in je dag. In plaats van je druk maken om je werk, is het belangrijk je te focussen op iets wat je kalmeert, bijvoorbeeld sport of het drinken van een kop thee. Dit verhoogt je productiviteit en creativiteit. En daarvan profiteer je meer dan van het controleren van je e-mail in de vroege ochtend.

Bron: Womanhealthmag.com 

Ook interessant