Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Er is nu écht bewijs voor: mannen vallen sneller af dan vrouwen

afvallen.jpg

Echt motiverend is het niet, samen met je partner op dieet gaan. Want waar de kilo’s er bij mannen vaak afvliegen, lijkt het bij vrouwen wel een eeuwigheid te duren. En dat zit echt niet tussen je oren: wetenschappers hebben ontdekt dat mannen daadwerkelijk sneller afvallen dan vrouwen.

Je kunt er dus écht niks aan doen.

Streng dieet

Voor het onderzoek waaruit wetenschappers deze conclusie trokken werd een groep van 2.000 mensen uit Europa, Australië en Nieuw-Zeeland op een extreem streng dieet van 800 calorieën per dag gezet. De mannen en vrouwen aten hetzelfde, maar na acht weken bleken de mannen gemiddeld 11,8 kilo te zijn afgevallen, terwijl de vrouwen gemiddeld 10,2 kilo kwijt waren.

Meer eten

Hoe dat kan? De onderzoekers kwamen met een aantal redenen. Zo zouden mannen over het algemeen meer eten dan vrouwen. Een dieet van 800 calorieën is dus voor hen verhoudingsgewijs strenger dan voor vrouwen. Ze krijgen ineens veel minder calorieën binnen dan ze gewend zijn, waardoor ze sneller afvallen.

Visceraal vet

Daarnaast zou het te maken hebben met de manier waarop mannen vet opslaan. Zo hebben zij vaak meer vet rond hun middel, ook wel bekend als visceraal vet. Dit vet bevindt zich rondom belangrijke organen. Wanneer mensen visceraal vet verliezen, versnelt hun stofwisseling, waardoor ze nog meer calorieën gaan verbranden. Omdat mannen over het algemeen meer visceraal vet hebben, verliezen ze dus sneller gewicht.

Heupen en billen

Vrouwen hebben daarentegen vaak meer vet rondom hun dijen, heupen en billen. Het verliezen van dit vet heeft helaas geen invloed op de werking van de stofwisseling, waardoor vrouwen dus minder snel calorieën verbranden dan mannen en minder afvallen. Al lijnen ze net zo streng.

Bron | livescience.com
Foto | iStock

Ook interessant om te lezen

Ook interessant