Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Dit mag je nooit meer doen na het douchen

vieze-douchedeuren-deze-vrouw-deelt-de-ultieme-schoonmaak-tip.jpg

Er gaat niets boven lang en warm douchen. Totdat je eronder vandaan komt: brrr! Waarschijnlijk weet je niet hoe snel je je moet afdrogen om vervolgens weer iets aan te kunnen trekken, maar daar zou je toch iets langer de tijd voor moeten nemen.

Met name aan het afdrogen van hun intieme zone zouden vrouwen volgens Jason James – medisch directeur van FemCare OB/Gyn – meer aandacht moeten besteden. Hij stelt dat veel vrouwen zich aankleden na het douchen, terwijl hun vagina nog vochtig is. Dat klinkt misschien onschuldig, maar niets is minder waar.

Schimmelinfectie

James waarschuwt voor de groei van schadelijke bacteriën en schimmels. “Dat proces wordt gestimuleerd in een vochtige omgeving,” legt hij uit. “Warmte, vocht en wrijving kunnen allemaal leiden tot irritatie en mogelijke verandering in pH-waarden. Uiteindelijk kan dat leiden tot een klinische infectie.”

Droog je je ‘daar beneden’ dus niet goed af voordat je je ondergoed aantrekt, dan is de kans op een vaginale schimmelinfectie een stuk groter. Dat is dan ook de reden waarom zo’n ontsteking in de zomer vaker voorkomt. Denk aan een duik in het zwembad waarna je je – logischerwijs – niet meteen afdroogt.

Niet wrijven

Toch zou je volgens de deskundige niet te ruw met een handdoek tussen je benen moeten wrijven. Wat je beter kunt doen, is je ochtend- of avondritueel vervolgen, maar dan zónder ondergoed. Op die manier kan je vagina op natuurlijke wijze drogen. Even wachten met aankleden, dus!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | womenshealthmag.nl
Beeld | iStock

Ook interessant