null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Nog op zoek naar de liefde van je leven? Focus je dan op deze eigenschappen

Ben je 'de ware' nog niet tegen het lijf gelopen? Maar zou je wel graag iemand naast je hebben om het leven en de kleine, dagelijkse dingetjes mee te delen? Het is heel menselijk dat je een paar uiterlijke eisen voor een partner hebt, maar toch – ook al is het een cliché  – spelen iemands innerlijke eigenschappen een veel grotere rol.

Als je op zoek bent naar de liefde van je leven, is het volgens relatiedeskundigen helemaal niet erg dat jullie twee verschillende persoonlijkheden zijn. Dus is hij een sportfanaat, en jij totaal niet, dan hoef je je niet direct zorgen te maken. Toch zijn er volgens experts een paar punten waar je beter wél naar 'op zoek' kunt gaan. Of in elk geval rekening mee zou kunnen houden.

1. Zelfde normen en waarden

Natuurlijk kun je bepaalde dingen van elkaar leren en door een andere bril gaan kijken zodra je een relatie met iemand hebt. Maar daarbij is het wel belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft. Probeer hem daarentegen óók niet honderdtachtig graden van koers te doen veranderen; je valt immers met een reden op hem. Hij kan er nog zo leuk uitzien en aan al je eisen voldoen, pas als jullie dezelfde – of in elk geval een soortgelijke – kijk hebben op het leven en de toekomst, zal jullie relatie een grote kans op slagen hebben.

2. Goede balans

Ben je extravert terwijl hij veel ingetogener is? Zolang er een goede balans is en jullie elkaar kunnen aanvullen, is er niets om je zorgen over te maken. Integendeel, het is juist fijn als hij een beetje op de rem gaat staan als je overenthousiast bent. Daartegenover kun jij hem juist uit zijn soms té nuchtere comfortzone halen. Win-win.

3. Passie en ambitie

Wanneer je het hebt over passie of ambitie denk je vaak aan iets wat is gerelateerd aan werk, maar het kan ook over heel andere dingen gaan. Gekke hobby's of een sport: ergens met passie over kunnen praten is belangrijk én aantrekkelijk. Probeer erachter te komen waar hij blij van wordt en waar hij 's ochtends voor uit bed zou komen. En of hij nog stappen wil maken op dat vlak, zich erin wil ontwikkelen. Dan kom je veel te weten over zijn persoonlijkheid.

4. Dezelfde levenservaring

Staat familie bij jou op nummer één? Als hij op een soortgelijke manier als jij is opgevoed, zal hij dat volledig begrijpen en vindt hij het helemaal niet erg om elke week een bezoekje aan je ouders te brengen. Heeft hij daarentegen gescheiden ouders en jij ook? Ook dan zullen jullie elkaar daarin begrijpen. Het is natuurlijk geen must dat je toekomstige partner dezelfde levenservaring heeft, maar het kan de relatie – vooral in het begin – wel een stuk gemakkelijker maken.

5. Vriendelijk

Is hij oprecht vriendelijk tegen zijn medemensen? Dan zul je na verloop van tijd merken dat hij ook veel voor jou over heeft. En niet alleen voor jou, maar waarschijnlijk ook voor je familie en vrienden. En als zíj je partner in hun armen sluiten, maakt het jullie relatie alleen maar leuker, toch?

Bron | HLN.be

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook leuk om te lezen

Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden