null Beeld Getty Images/Cavan Images RF
Beeld Getty Images/Cavan Images RF

Nog niet overgestapt van zorgverzekering? Dan ben je níet de enige

De kerstdagen en het nieuwe jaar staan nu écht voor de deur. Maar nu we steeds dichter bij 2021 komen, begint het ook te dringen als je nog een nieuwe zorgverzekering af moet sluiten. Je hebt vandaag nog vijf dagen om over te stappen. Ben jij nog niet overgestapt van zorgverzekering? Dan ben je niet de enige: zo’n veertig procent van de vrouwen van 55 jaar en ouder stapt pas de komende week over.

Dat blijkt uit de cijfers van vergelijkingswebsite

Independer.

Laatste week

Dat veertig procent van de Nederlandse 55+-vrouwen pas na de kerstdagen een nieuwe verzekering afsluit, is overigens minder dan het gemiddelde in Nederland. Afgelopen jaar maakte maar liefst de helft van de verzekerde Nederlanders in de laatste week hun op het gebied van de zorgverzekering. Zestien procent deed dat zelfs pas op oudejaarsavond. Nederlanders blijken echte deadlinejunkies te zijn, op dit gebied.

Lees ook:

Last van uitstelgedrag? Dat kan aan je persoonlijkheid liggen

Zekerheid

Maar waar zoeken vrouwen in de doelgroep van Margriet precies naar in een verzekering? Volgens Independer kiezen vrouwen van 55+ vooral graag voor zekerheid, als het komt tot hun gezondheid. Zo gaan ze minder vaak voor een verhoogd eigen risico dan andere vrouwen. Wist je trouwens dat mannen dat veel vaker doen dan vrouwen? Een op de drie mannen kiest voor een vrijwillige verhoging, terwijl gemiddeld maar een op de vijf mannen dat doet. Ook kiezen vrouwen in de doelgroep van Margriet net wat vaker voor een aanvullende verzekering dan de gemiddelde Nederlander; juist om die zekerheid te hebben.

Online afsluiten

Opvallend is ook, dan vrouwen van 55 jaar en ouder minder vaak hun zorgverzekering online afsluiten. En dat is helemaal niet zo ingewikkeld en spannend als het misschien lijkt, zegt Jochum Veerman van Independer. Hij zegt dat mensen vaak zelfs verbaasd zijn hoe makkelijk het is, als ze het eenmaal een keer gedaan hebben. Probeer het gewoon eens; kom je er niet uit? Dan kun je altijd telefonisch hulp zoeken bij je verzekeringsmaatschappij of Independer.

Tips om te besparen

Bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering, wil je natuurlijk altijd een balans vinden tussen een verzekering die aansluit bij jouw wensen, én een voordelige verzekering. Daarbij kun je op een paar dingen letten. Maak bijvoorbeeld eerst een keuze tussen de restitutiepolis, naturapolis en budgetpolis: welke past het beste bij jou situatie? Daarnaast kun je bijvoorbeeld kijken naar de minder bekende merken, die vaak dezelfde zorg dekken maar voor een lagere prijs. Meer tips om te besparen op je zorgverzekering kun je hier vinden.

Stijgende premie

Ben je nog niet van zorgverzekering overgestapt en wil je weten of het voor jou voordelig zou zijn? Vul hieronder in welke basisverzekering je nu hebt, en Independer vertelt je of deze stijgt of niet.

Bron: Independer

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Independer

Beeld | Getty Images

null Beeld

Margriet 01 ligt nu in de winkel! Een extra dik nummer met daarin je grote jaarhoroscoop, vuurwerk (maar dan in de keuken), een jaaroverzicht, fitte voornemens en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ilse van RoekelGetty Images/Cavan Images RF

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden