Is dit het nieuwe wondermiddel tegen migraine?
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Is dit het nieuwe wondermiddel tegen migraine?

migraine.jpg

Intense hoofdpijn die in sommige gevallen gepaard gaat met lichtflitsen en misselijkheid. Veel mensen die last hebben van migraine zien geen andere mogelijkheid dan stil in bed te blijven liggen met de gordijnen dicht. De Amerikaanse Elizabeth Hayes heeft echter een bijzonder wondermiddel ontdekt: een vershoudknijper.

In Nederland krijgt 33% van de vrouwen en 13% van de mannen ooit in hun leven migraine. 25% van de vrouwen en 7,5% van de mannen heeft er minimaal eens per jaar last van. De exacte oorzaken van deze aandoening zijn onbekend.

Prikkeldrempel

Migrainepatiënten hebben een verhoogde gevoeligheid voor prikkels die een aanval van migraine kunnen uitlokken. Deze ‘prikkeldrempel’ is deels erfelijk bepaald; in sommige families komt migraine meer voor dan in andere. Naast erfelijkheid zijn er nog een aantal andere factoren die het risico op een migraineaanval kunnen vergroten. Onder andere oestrogeenschommelingen, voeding en stress kunnen een aanval uitlokken.

Vershoudklem

Hayes deelde haar trucje op Facebook. “Deze knijper heeft vanavond mijn leven gered,” schrijft ze bij een foto die ze op het social media platform deelde. “Ik had een twaalf uur durende migraineaanval. Ik heb al mijn gebruikelijke medicatie en trucjes al geprobeerd, maar de pijn werd ondragelijk.” De Amerikaanse startte vervolgens haar laptop en googelde op nieuwe wondermiddeltjes tegen de helse pijn. “Ik vond iets dat ‘Aculief’ heette, maar het leek veel op een vershoudklem die ik in de keuken zag liggen. Ik besloot vervolgens om de klem op dezelfde manier op mijn hand te zetten als de afbeelding die ik vond van de ‘Aculief’. Na een minuut voelde ik de pijn afnemen en binnen twintig minuten was mijn pijn gehalveerd!”

Acupressuur

De werking van de knijper is te vergelijken met wat in de alternatieve geneeskunde bekend staat als acupressuur. Deze geneeswijze richt zich net als acupunctuur op energiestromen in het lichaam. Bij acupunctuur worden echter naalden gebruikt en bij acupressuur draait het om drukpunten.

Bron|Hersenstichting, Facebook
Beeld| Elizabeth Hayes

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant